Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. június 28., csütörtök

A Magyar Szociális Fórum szolidaritása a rokkantak július 1-i budapesti tüntetésével


Budapest, 2012. június 27. szerda

     A Magyar Szociális Fórum szerdán teljes szolidaritásáról biztosította a rokkant-társadalom július 1-re meghirdetett újabb tüntetését a kormány arra irányuló törekvésével szemben, hogy 170 milliárd forintot spóroljon a rokkantakon. A Magyar Szociális Fórum a leghatározottabban visszautasítja azt érvelést, hogy a rokkant csaló. Rossz színben tünteti fel a kormányt az is, hogy hisztériakeltéssel vádolja az életükért és megélhetésükért tüntető rokkant – közölte a társadalmi mozgalom szervezése.
     Az MSZF eleget tesz az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport kérésének, hogy adja nevét a megmozduláshoz, és a rokkantak az MSZF transzparensével lehessenek jelen vasárnap 14 órakor a Hősök terén. Az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport arról vált ismertté, hogy szakmai érvekkel támasztotta alá a július 1-én életbe lépő új komplex felülvizsgálási rendszer embertelenségeit, és arra biztatta a megváltozott munkaképességű embereket, hogy lépjenek fel ellene, és követeljék a visszavonását.
     Május 25-i tüntetésükön, melyet a Magyar Szociális Fórum a Szolidaritás mozgalommal közösen támogatott, petíciót szerettek volna átadni a FIDESZ megbízottjának, de az országot kormányzó párt nem jelölt ki ilyen tisztviselőt, és a petíciót egy magát illetéktelennek minősítő személy vette át. Később a petíciót ajánlott levélben postázták a kormány címére, de a végrehajtók egyetlen követelésüknek sem tettek eleget a tíz közül.
      Tíz pontos petíciójukban a rokkantak azt követelték, hogy a kormány ne vegye el tőlük a rokkant nyugdíjjogosultságot, ne a rokkant hozzátartozóitól várják el, hogy eltartsák őket, mint teszi az új alaptörvény, mely a családokat kötelezi a rokkantak ellátására. Ne csökkentett összegű rehabilitációs- és rokkantellátást folyósítsanak, engedélyezzék a rehabilitációs ellátást a munkavégzés mellett, ne tegyék kötelezővé az önkéntes felülvizsgálatra való jelentkezést, ne engedjék meg, hogy a komplex felülvizsgálati rendszer szigorítása miatt súlyos betegek kerüljenek ki az ellátásból. Felhívták a figyelmet arra, hogy a szociális- és rehabilitációs szakértők szempontrendszerei súlyos diszkriminációhoz vezetnek, életkor szerint is hátrányos megkülönböztetésben részesítik őket, a rokkantnyugdíjas elveszti pénzintézeti hitelképességét, sokuktól megvonták az utazási és egyéb nyugdíjas kedvezményeket.
     Mindezért követelték a törvény visszavonását és a felülvizsgálási rendszer felfüggesztését, egyidejűleg tárgyalási készségüket nyilvánították a kormánnyal.
           A kormány többszöri megkeresés ellenére sem volt hajlandó érdemi tárgyalásba bocsátkozni a rokkantak képviselőivel. Egyre több rokkant panaszkodik arról, hogy „beteg embereket dobnak az utcára”, pedig Orbán Viktor miniszterelnök azt ígérte, hogy senkit sem hagynak az út szélén – írta az emberi jogokért és a társadalmi igazságosságért küzdő Szociális Fórum.+++

(A rokkantak legfrissebb tanúvallomásait lásd a www.mszfszk.hu oldalon!)

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: