Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. szeptember 16., vasárnap

Emma néni nem kap lakást - Emma néni kérése

Kérjük, segítsen, és továbbítsa másoknak is a kérést!

Emma néni nem kap lakást - Emma néni kérése
2012. szeptember 14. péntek

A mindkét lábára amputált asszony lakáskérelmét László Tamás elutasította

László Tamás, a főváros XV. kerületének polgármestere, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője nem tett eleget a mindkét lábára amputált, és otthonából július 3-án kilakoltatott Nagy Lajosné (Emma néni) kérelmének, hogy elvett önkormányzati bérlakása helyett másikat kaphasson, és együtt maradhasson 15 éves kis unokájával, akit egy hetes kora, szüleinek halála óta gyámként nevel – jelentette pénteken a Magyar Szociális Fórum (MSZF) az országos botrányt kavaró embertelenség legfrissebb fejleményét képező polgármesteri levél alapján.

A magatehetetlen asszony élethez való jogáért kiálló MSZF Emma nénitől megtudta, a polgármester által megbontott családi közösség csak akkor állhatna helyre nagymama és unokája között, ha a Máltai Szeretet Szolgálattól családi otthonhoz juthatnának, vagy albérletbe költözhetnének. A Máltai Szeretet Szolgálat „várólistára” tette az asszonyt, de tudatta vele, hogy belátható időn belül nem tudja biztosítani még ideiglenes elhelyezésüket sem. Közben a XV. kerületi önkormányzat egyes tisztségviselői azzal rémisztgetik az asszonyt, hogy elviszik tőle Ferenc nevű unokáját, és állami gondozásba veszik, ha nem költöznek albérletbe.

A Magyar Szociális Fórum szervezője csütörtökön felkereste Emma nénit az ESZI XV. kerületi átmeneti gondozóházában, és megtudta tőle, hogy rokkant nyugdíjából nem futja albérletre, különösen a letétbe helyezendő kaució miatt. Simó Endre találkozott Ferikével is, aki minden nap felkeresi nagymamáját az otthonban. Az unoka megerősítette, hogy nagymamájával kíván maradni, mert ő gondoskodik róla, tőle kapja a legtöbb szeretet, ő pedig azzal viszonozza neki, hogy törődik rokkant nagymamájával.

Emma néni arra kérte Simó Endrét, segítsen a család újraegyesítésében, ha a XV. kerületi polgármester nem hajlandó rá. Azt kérte az MSZF szervezőjétől, hogy a sajtón keresztül személyesen fordulhasson az emberekhez anyagi segítségért, hogy szerény albérlethez juthasson, és iskolába járó, kiválóan tanuló unokájával nyugodtan élhessen.

A 68 éves asszony kérésének eleget téve Simó arra kéri a sajtó munkatársait, hogy tegyék közzé Nagy Lajosné segélykérő felhívását és számlaszámát (OTP Bank 11773157-00265230). Továbbá jelenjenek meg az MSZF Emma néni érdekében szervezett sajtótájékoztatóján szeptember 18-án, kedden 13.00 órakor az ESZI XV. kerületi átmeneti gondozóházánál (Budapest, XV. kerület, Erdőkerülő u. 34.).+++


www.mszfszk.hu

Nincsenek megjegyzések: