Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. szeptember 25., kedd

Szolidaritásáról biztosítja a rokkantak tüntetését az MSZF


  Szeged-Budapest, 2012. szeptember 20. csütörtök

     Szolidaritásáról biztosítja a rokkantak szeptember 24-i budapesti tüntetését a Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja. Csütörtökön kiadott nyilatkozatukban üdvözlik, hogy folytatódik a május 25-én kezdődött tüntetés-sorozat az elveszett szociális biztonság visszaállításának igényével.
    Az MSZF rokkant-csoportja megállapítja, hogy több mint 4 millióan élnek ma hazánkban a létminimum szintje alatt. A különösen veszélyeztetett csoportba a szociális segélyen élő tartós munkanélküliek, a közmunkások és a korhatár alatti rokkantak tartoznak. Ezek a társadalmi csoportok a létminimum feléből-harmadából tengődnek.
     „A rokkantak helyzete speciális, hiszen a súlyos betegek és a mozgáskorlátozottak, hamarabb kihűlnek fűtetlen otthonaikban. Ezzel a problémával a kormánynak sürgősen foglalkoznia kell, mert közeleg a tél. Minden évben, minden télen százával szedi áldozatait a fagyhalál. Az idei az első tél, mely nagy próbatétel lesz a korhatár alatti rokkantak számára. Őket ugyanis a 2011.évi CXCI. törvénnyel, mely 2012.01.01.-től hatályos, és az embertelen új komplex minősítő rendszerrel, az idén lenullázta a kormány. A volt rokkantnyugdíjaiktól jogtalanul megfosztva, minimális segély-ellátásokból kell tengődniük. Ez tarthatatlan!” – írják.
     Megemlítik, hogy az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport az egyetlen olyan szakmai érdekvédő szervezet, amely 400 ezer érintett érdekében közzétette a jelzett törvény hibáit, az új komplex minősítő rendszer anomáliáit, és tényfeltáró eseteket mutatott be a betegek visszaminősítéséről.
     A rokkantak emberi jogaiért küzdő csoport tanácsadással, segítő szolgálattal, közös érdekérvényesítő tevékenységgel vált ismerté az elmúlt hónapokban. Május 25-én elsőként vonultak az utcára a FIDESZ Lendvay utcai székháza elé a rokkantak megélhetését veszélybe sodró új törvény miatt.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: