Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. szeptember 1., szombat

Emma néni lakásra vár – MSZF-levél László Tamás polgármesterhez


Budapest, 2012. augusztus 30. csütörtök

     A XV. kerületi lakásából július 3-án kilakoltatott, mindkét lábára amputált Nagy Lajosné (Emma néni) szerdán újabb levélben sürgette László Tamás polgármesternél, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjénél, hogy elvett lakása helyett mielőbb másikat kaphasson, hogy 15 éves unokájának megfelelő feltételeket biztosíthasson az új tanév kezdetén – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.
     Emma néni László Tamásnak írt július 27-i levelében a polgármester együttérzésére és belátására apellált, és arra kérte őt, hogy ne a rosszindulatú pletykáknak higgyen, hanem a tényeket vegye figyelembe, hiszen a róla és családjáról terjesztett rémhírek a fajgyűlölettel hozhatók összefüggésbe. Levelében az asszony kérte a XV. került vezetőjét, legalább az unokájára legyen tekintettel, hogy iskolakezdésre újra vele lehessen, és a megszokott figyelemben és szeretetben lehessen része.
     Nagy Lajosné eddig még nem kapott hivatalos választ kérelmére. Mint elmondta, érdeklődésére a XV. kerületi önkormányzat egyik munkatársa csak annyit közölt vele, hogy „ha eddig nem kapott választ, akkor a következő hónapban sem fog kapni”. Miért kérdésére közölték vele, hogy azért, mert „pellengérre állította a gyámhivatalt és a polgármestert”. Hivatalos válasz helyett azt is mondták neki, hogy menjen albérletbe, különben elviszik az unokáját.
    Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője szerdán arra kérte László Tamás polgármestert, hogy vizsgálja felül korábbi álláspontját, és tegyen tanúbizonyságot emberségességről ebben az ügyben, melynek pozitív végkifejletét egy ország várja és reméli! Juttassa lakáshoz a rokkant és magatehetetlen asszonyt, és tegye lehetővé, hogy unokájával együtt lakhasson szeretetben és kölcsönös gondoskodásban egymásról.
    Levelében Simó megjegyezte: nem tartaná szerencsés kimenetelűnek az ügyben, ha az emberséges megoldáson a sérelemérzet, netán’ a dacosság, vagy a fenyegetőzés kerekedne felül. Inkább úgy véli, hogy a lakáshoz juttatás az egyetlen helyes megoldás. Egy ilyen emberséges intézkedés nem csak Nagy Lajosnén segítene, hanem jó benyomást keltene mindenkiben. „Kérem, ne szalassza el az alkalmat, és éljen a lehetőséggel!” – áll az MSZF szervezőjének László Tamáshoz írt levelében.+++

Nincsenek megjegyzések: