Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. augusztus 27., hétfő

Kilakoltatások és fagyhalál – az MSZF figyelmezteti a kormányt


Budapest, 2012. augusztus 27. hétfő

     A Magyar Szociális Fórum hétfőn arra figyelmeztette a kormányt, hogy még a hűvös évszak beállta előtt meg kell hoznia a szükséges intézkedéseket az évről-évre ismétlődő tömeges fagyhalál megelőzéséért.
    Az MSZF emlékeztetett arra, hogy az első fagyhalál esetek október első napjaiban szoktak bekövetkezni. Ahhoz, hogy az idén többé ne következzenek be, a kormánynak egy hónapja maradt a megelőző intézkedések meghozatalára.
    „Tavaly több mint 330-an szenvedtek fagyhalált a szabad ég alatt és fűtetlen otthonukban. Az előző év telén pedig több mint négyszázan. A lesújtó adat arra utal, hogy sem ez a kormány, sem pedig elődje nem tette meg a szükséges lépéseket az élet védelmében” – állapítja meg az MSZF közleménye.
    A Szociális Fórum a kilakoltatások leállításában jelöli meg a legelső lépést. Emlékeztet arra, hogy a moratórium március 1-i feloldása óta több ezer család feje fölül vették el az otthonát, és sokan közülük az utcára kerültek. Ezeknek az embereknek most szállást és menedékhelyet kell biztosítani, különben az utcán megfagyhatnak. Üresen álló közművesített épületeket kell lakhatóvá tenni, fűtött konténereket és vagonokat kell a hajléktalanok rendelkezésére bocsátani, meg kell nyitni előttük a vasúti váróhelyeket, szükség esetén közfunkciót ellátó magán tulajdonban lévő épületeket is. Üldözés helyett védeni kell a veszélyeztetett emberek életét a közterületeken.
    A Magyar Szociális Fórum arra kéri az embereket, hogy segítsenek a télre való felkészülésben azoknak, akik nyomorúságos anyagi helyzetükben és elesettségükben nem tudnak magukról gondoskodni, és az a veszély fenyegeti őket, hogy saját fűtetlen otthonukban hűlnek ki.
    A törődés és a szolidaritás életeket menthet – áll a Magyar Szociális Fórum nyár végén kiadott közleményében. +++

Nincsenek megjegyzések: