Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. augusztus 12., vasárnap

Magyar Szociális Fórum a magáncsődért és a hitelkárosultakért


Budapest, 2012. augusztus 11. szombat

     A Magyar Szociális Fórum szombaton üdvözölte Szili Katalin független képviselő T/8132 számon pénteken benyújtott törvényjavaslatát „A természetes személyek csődhelyzetének rendezési eljárásáról”, és arra szólította fel a különböző pártállású országgyűlési képviselőket, hogy a teljes csődbe jutott százezrek életének és megélhetésének védelmében honosítsák meg Magyarországon a magáncsőd-családi csőd intézményét.
    Szili Katalin konkrét lépése, és a Kereszténydemokrata Néppárt elvi állásfoglalása a magáncsőd intézményesítéséről arra utal, hogykülönböző politikai erők közös nevezőre juthatnak olyan fontos társadalmi ügyekben, mint amilyen a legelesettebbek megélhetési gondjainak enyhítése – áll az MSZF nyilatkozatában.
    A magáncsőd gyakorlatával mérsékelhetnék a gyors elszegényedést, hiszen csaknem egy millió mélyszegénységben élő embert tehermentesíthetnének adósságterhei alól, és biztosíthatnának nekik emberibb létfeltételeket – írják.
    Magyar Szociális Fórum emlékeztet arra, hogy már évekkel ezelőtt kezdeményezte a magáncsőd bevezetését aKeresztényszociális Műhellyel közösen, mert kortünetté vált az abszolút fizetésképtelenség, s egyre több család jelezte, hogy jövedelem híján nem tud fizetni. Nem csak felvett hiteleiket nem képesek többé törleszteni, hanem lakbért, és a közüzemi díjakat, a villany-, a gáz-, és a vízdíjat sem. Emiatt tömegessé vált az otthonvesztés, az alultápláltság és az éhezés, még a gyermekek körében is. A megélhetési válság legfőbb okát a munkanélküliségben, és a szociális segélyezés drasztikus leépítésében jelölték meg.  
    Magyar Szociális Fórum szombaton azt is bejelentette, hogy kerekasztal-tanácskozást kezdeményez a devizahitel károsultak érdekében mindazokkal a szervezetekkel és személyekkel, akik és amelyek tettekkel bizonyították kiállásukat a megkárosítottakért. A kerekasztal-megbeszélés célját abban jelölték meg, hogy a sok-sok elkülönülten dolgozó csoport közösen jelölje meg, mit akar együtt tenni a probléma további enyhítése, és megnyugtató rendezése érdekében olyan körülmények között, amelyekre jellemző, hogy a megkárosított emberek nem számíthatnak állami segítségre hitelezőikkel és a végrehajtókkal szemben, mert a kormány kiegyezett a bankokkal a hitelkárosultak rovására.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: