Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. augusztus 1., szerda

A közmunka miatt nő a foglalkoztatás

A vártnál jobb második negyed éves foglalkoztatási és munkanélküliségi adat mögött a kormányzati intézkedés áll.

Az idei második negyedévében 3, 876 millió fő volt afoglalkoztatottak száma, 67 ezer fővel több, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH tegnap közzétett adataiból.


Ez a létszám 1,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért értéket. A 15–64 éves népességen belül így összesen 57,2 százalék volt a foglalkoztatottak aránya, ami 1,4 százalékpontos növekedésnek felelt meg. A nők munkaerőpiaci pozíciója jobban javult, esetükben a foglalkoztatási ráta 1,7 százalékponttal, 52,2 százalékra nőtt.

munkanélküliek száma az év második negyedévében 472 ezer volt, ami az egy évvel korábbihoz hasonló, 10,9 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.

Jobbágy Sándor, a CIB Bank elemzője szerint az egy év alatt 1,4 százalékponttal javuló, 57,2 százalékos foglalkoztatás hátterében a közmunkaprogram áll, ami szociális szempontból fontos, de a GDP-t nem növeli. Kondrát Zsolt , az MKB Bank vezető elemzője is úgy véli, hogy a vártnál jobb második negyedévi munkanélküliségi adat és a javuló aktivitás a kormányzati közmunkaprogramnak köszönhető, és úgy véli: a 10,9 százalékos munkanélküliség valószínűleg az éves mélypont lehet.
További részletek a mai Világgazdaságban

Szerző: Világgazdaság Online

Nincsenek megjegyzések: