Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. augusztus 15., szerda

Közmunkáspárt győzni fog

2012. augusztus 13. 07:45 Balassa Tamás

A szeretet él, de a pénz beszél. Így a konszolidáció következő két éve, nem véletlenül a munkavédelmi akciótervvel kezdődött. Hiába a tábor, ha éhen hal.


Jobban szeretik a kormányfőt, mint a pénztárcájukat. Egy jelentős publicista írta ezt, amikor elkezdett derengeni, hogy a kormány csak belenyúl az emberek zsebébe, mégsem csökken a népszerűsége. Ez a legnagyobb mutatvány világszerte. Úgy csökkenteni a kiadásokat, hogy még szeressék is érte a kormányt. Vannak persze, akik leesett állal imádják a döntéshozást, hiszen a színpad kétségkívül telis tele van szeretnivaló díszletettel, és tényleg olyan jó lenne hinni benne, hogy az ott Matolcsy-bűvészkalapjában egy nyúl, és nem lenyúl.


Le a kalappal egyébiránt a kormány előtt, hogy kétharmados gőzerőgépével elkezdte lebontani a feudális államot. Kicsi műszaki probléma, hogy a külső falazat alól ugyanilyen középkori erőd látszik kibontakozni, az egykor belefalazott urambátyámok múmiáival. Az a kormány, aki egy ekkora elvonás (átszervezés, újratervezés, nekem mínusz nyolc) közben még népszerű is, annak figyeljék a „lenyulát”. Egy ilyen kormánynak a 18 pluszos őszödi beszéde hallatán még a nagy táncos is elismerően szalutálna.



A szeretet él, de a pénz beszél. Így a konszolidáció következő két éve, nem véletlenül, a munkavédelmi akciótervvel kezdődött. Hiába a tábor, ha éhen hal. Vagy nem lesz pénze még arra sem, hogy elmenjen regisztrálnia választásokra a járási tanácshoz. Dübörög a közmunka is, aminek értelmes változata támogatható, mert szememmel láttam Pálmajorban és Szilvásszentmártonban is, működik. Apró szépséghiba, hogy egy közmunkás, aki kétszer kap lehetőséget egy évben, az a statisztikában két közmunkás.


Talán ők azok, akik végre vittek magukkal még egy embert.
Forrás: Sonine.hu

Nincsenek megjegyzések: