Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. november 29., péntek

Kisdiákok mellé ültetné a Fidesz a huszonéves hetedikeseket Miskolcon?

(Rákattintással nagyítható!)

Pattanásig feszült a helyzet Miskolc Selyemrét városrészében, ahol a helyi általános iskolába járó gyerekek szülei attól félnek, 6-14 éves gyermekeikkel 18-25 év közötti túlkoros „diákok” fognak egy iskolapadba ülni.

A hírek a Jobbikhoz is eljutottak, számolt be a párt szerdai sajtótájékoztatóján Badány Lajos a városrész országgyűlési képviselőjelöltje hozzátéve, a szülők aggodalma sajnos megalapozott.  Mint mondta, utánajártak az információnak, és mint kiderült, a Fidesz tervei szerint valóban olyan túlkoros diákok fognak a Selyemréti Általános Iskolába járni, akiknek 18 éves korukig sem sikerült elvégezniük a nyolc osztályt. Badány vérlázítónak nevezte, hogy a kormánypárt egy iskolába kényszerítené a 10 éves negyedikest, azzal az adott esetben börtönviselt 20 éves felnőttel, aki feltételezhető szociális-mentális igénytelenségéből adódóan aztán terrorizálhatja a kisiskolásokat.  A képviselőjelölt szerint, ha már a Fidesz kísérletezgetni akar, akkor azt legalább szegregáltan, felnőttképzésre szakosodott tanárokkal tegye. Kiemelte azt is, mindez nem az iskolaigazgató döntése, hanem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ utasítása.
Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Selyemréti Általános Iskola nem az egyetlen, csupán az első áldozata a KLIK-nek, a kormány tervei szerint ugyanis több miskolci iskolában is megjelenthetnek a 18 éven felüliek. Hangsúlyozta azt is, a fiatal felnőtteket nem a tudásszomj motiválja, hanem az a havi közel 50 ezer forint, amit ezért az államtól kapnak. Mint mondta, az újabb felzárkóztató programot az a Türr István Képző és Kutatóintézet szervezi, amely a lyukói komplex telepprogramnak is fő koordinátora, és amely program ügyében jelenleg a NV nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt.
A politikusok szerint a Fidesz újabb merénylete nem más, mint a Világsátor 2.0: a kormánypárt ezúttal nem a Miskolci Egyetemen akarja rászabadítani az alul művelt tömegeket a normál tanmenet szerint működő intézményrendszerre, hanem az általános iskolákban. A párt felszólította a miskolci városvezetést, álljon ki a kisiskolásokért, lépjen fel a KLIK akciója ellen. Ha erre a Fidesz nem hajlandó, a Jobbik ismét a miskolciak segítségét fogja kérni, és ha kell az utcára vonulva fognak fellépni a miskolciak érdekében ugyanúgy, ahogy azt megtették a Miskolci Egyetem védelmében is, jelentették be a párt politikusai.

(Forrás: http://borsvezer.info/?p=589)

Nincsenek megjegyzések: