Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. július 23., hétfő

A kilakoltatásokról akar beszélgetni a XV. kerületi polgármesteri hivatal


Budapest, 2012. július 23.
     A XV. kerületi kilakoltatásokról akar beszélgetni a Magyar Szociális Fórummal és más civil szervezetekkel a kerület polgármesteri hivatala kedden délelőtt 10 órakor. A Magyar Szociális Fórum elfogadta a meghívást, de Simó Endre szervező közölte a meghívó féllel, hogy szeretné a teremben maga mellett látni Nagy Lajosnét (Emma nénit), a mindkét lábára amputált asszonyt, akit július 3-án lakoltattak ki XV. kerületi otthonából – tájékoztatott hétfőn a Magyar Szociális Fórum.
    Függetlenül attól, hogy kap-e meghívást a meghívó fél által „konstruktívnak” tervezett párbeszédre, vagy sem, Emma néni a tanácskozás előtt tolószékben jelenik meg a polgármesteri hivatalnál, a XV. kerület Bocskai u. 1-3. sz. alatt.
    Vizér Klára alpolgármester asszony meghívója szerint a kerekasztal beszélgetést a polgármesteri hivatal dísztermében tartják, sajtónyilvánosság előtt, és a találkozót élőben sugározza majd a helyi kábel tv is.
     Mint ismeretes, a főváros XV. kerületében számos kilakoltatás történt az elmúlt időkben. Országos felháborodást váltott ki az amputált lábú asszony és 15 éves unokájának kilakoltatása, melyet az MSZF a magyarországi kilakoltatások történetének legembertelenebb epizódjának és aljas eljárásnak minősített. A szociális fórum azt követeli, hogy adjanak más lakást a magatehetetlen Emma néninek, és tegyék lehetővé, hogy együtt lakhasson unokájával, akit egyhetes kora óta gyámként nevel. (Emma nénit – kilakoltatása után - egy gondozó intézetben helyeztek el átmenetileg.)+++

(Az ügy előzményeiről lásd:







Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: