Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. július 2., hétfő

Orbán új terve: a kisembereknek adnának adókedvezményt

sakál- Itt a szép új világ és itt van az újabb DISZKRIMINÁCÓ Magyarországa, mivel az Orbán kormány meg kívánja különböztetni a 25 és 55 év közötti életkorba tartozó állampolgárokat! A FIDESZ ugyan is kitalálta, hogy járulékot csökkent és segíteni kívánja a munkahelyek teremtését és megtartását. Ez egy nagyon szép és helyénvaló hazafias cselekedet. Azonban ismét kavicsok kerültek a politikai döntéshozó gépezetbe, mert pont nem a legrászorulóbb réteget kívánják támogatni és a jobboldali politika nem gondol a 30, 40, 50 éves korosztály gondjaira, akik zöme tartósan munkanélküli és állást keres akár több szakmával is. Egyet lehet érteni azzal, hogy a fiatal pályakezdő állástalanokat is segíteni kell a munkához jutáshoz és azzal is, hogy a nyugdíj előtt állok is megtarthassák állásaikat. Azzal viszont nem lehet egyet érteni, hogy pont a középúton járó korosztályt nem kívánja segíteni az Orbán és Matolcsy féle gazdaságpolitika. A Közmunka is Munka csoport ezúton is TILTAKOZIK az ellen a megkülönböztetés ellen, mellyel nem könnyítik meg szakképzettséggel rendelkező a 25 és 55 év közötti életkorba tartozó állampolgárok elhelyezkedését és életviszonyait, továbbá az ellen is tiltakozzunk, hogy a képzettség nélküliek foglalkoztatását és a kisvállalkozásokat az adó- és járulékterheik csökkentésével támogassák. Az hogy csak egy bizonyos korcsoport kaphat kedvezményeket sérti az egyenlő bánásmódhoz és élethez való alapvető emberi jogokat! Álláspontunk szerint kortól és nemtől függetlenül minden dolgozni akaró, vagy dolgozó állampolgárt meg kellene illetnie a járulék csökkentésnek.

"A fiatalok, az idősek és a képzettség nélküliek foglalkoztatását és a kisvállalkozásokat az adó- és járulékterheik csökkentésével támogatnák.

Különböző hátrányos helyzetű csoportokban elengedi a tb-járulék egy részét a kormány – jelentette be Orbán Viktor ma a parlamentben, amikor a kormány tíz pontból álló új munkahelyvédelmi programját ismertette.
Ennek keretében felére csökkentik a 25 éven aluliak és az 55 éven felüliek munkáltatói terheit. Ugyanez a kedvezmény jár a 25-54 éves kor között képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók után fizetett munkáltatói járulékra. Az utóbbi intézkedés körülbelül negyedmillió ember foglalkoztatást könnyíti meg - mondta, példaként említve a takarítókat, a kubikosokat és a rakodómunkásokat.
A tartósan munkanélküliek alkalmazását segítendő a kormány javasolja, hogy esetükben az első két évben a munkáltatónak ne kelljen fizetniük dolgozóik után, a harmadik évben pedig a tervek szerint a jelenlegi fele lehet a munkáltatói teher." 


Az idézett cikk részletesen Hír24 oldalon olvasható.

Nincsenek megjegyzések: