Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. július 6., péntek

Cigány vagyok és kommunista – levél Orbán Viktorhoz - VIDEÓ


Budapest, 2012. július 5. csütörtök

Cigány vagyok és kommunista, ez az én „bűnöm”. Ezért lakoltatott ki és választott el az unokámtól László Tamás polgármester, aki mellett két évvel ezelőtt kampányoltam abban a hitben, hogy a szegények mellett kötelezte el magát. Mélységesen megbántam, hogy rá szavaztam és erre a politikára – mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a mindkét lábára amputált 68 éves Nagy Lajosné, akit 15 éves unokájával együtt hétfőn lakoltattak ki a XV. kerületben.
Az asszony sírógörcs közepette ürügynek nevezte azokat az okokat, amelyekkel László Tamás országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP), a XV. kerület polgármestere próbálja indokolni gyalázatos tettét.

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője „embertelen aljasságnak” nevezte, amit elkövettek a magatehetetlen asszonnyal és egyetlen segítőtársával, kis unokájával szemben. Simó nyilvánosságra hozta azt a levelet, amelyet előző nap küldött Orbán Viktor miniszterelnökhöz és László Tamáshoz. Az MSZF azt kérdezte a kormányfőtől, hogy milyen intézkedéseket kíván hozni a magyarországi kilakoltatások történetének eddigi legembertelenebb megnyilvánulásával kapcsolatban. Tudomásul veszi-e, és ezzel jóváhagyja László Tamás eljárását, vagy intézkedik az emberiesség legalapvetőbb normáinak tiszteletben tartásáról, nevezetesen az asszony és unokájának visszahelyezéséről jogaikba, és a család együtt maradásáról?
László Tamásnak írt levelében az MSZF szervezője emlékeztette a polgármestert azokra az indoklásaira, amelyek alapján rendőri segédlettel kilakoltatta a családot: nevezetesen, hogy lejárt az önkormányzati lakás bérleti szerződése, és azért nem újították meg, mert a lakásba befogadott családtagok, nevezetesen az asszony gyermekei deviáns magatartást tanúsítottak. Az asszony börtönviselt fiaira utalt, és azt állította, hogy kábellopásból éltek, és amikor szabadlábon voltak, rettegésben tartották a környéket. A Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában a polgármester azt állította, hogy e deviáns környezet nem jó egy 15 éves fiú számára. Összességében azt írta, hogy "Egyszerre juttatjuk érvényre a jogbiztonságot és a szociális gondoskodást".
Simó a következő kérdésekre kért választ László Tamástól:
1.       Nagy Lajosné és 15 éves unokája tanúsított-e deviáns magatartást, vagy a fiai?
2.       Nagy Lajosné és unokája tartotta-e rettegésben a környéket?
3.       Nagy Lajosné és unokája lopott-e kábelt, és élt kábellopásból?
4.       Ha a fenti kérdésekre nemleges volna a válasza, akkor miért lakoltatták ki jogszerűen birtokolt egyetlen otthonából a mindkét lábára amputált asszonyt és 15 éves unokáját?
5.       Miből jutott Ön arra a következtetésre, hogy a kilakoltatás, és a család szétszakítása kevésbé „deviáns” környezetet teremt a 15 éves fiú számára, mint az, hogy bent hagyják őket a lakásukban?
6.       Hogyan fordulhatott elő, hogy az unoka ellen országos körözés kerüljön szóba, a nagymamát pedig azzal fenyegessék meg, hogy ha nem keríti elő az unokáját, akkor el is rendelik a körözést az unoka ellen?
7.       Milyen szerepet játszik a XV. kerületi polgármesteri hivatal ebben a köröztetésben?
8.       A Magyar Szociális Fórum azonnali vizsgálatot követel Öntől annak megállapítására, hogy ki fenyegetőzött az unoka elleni országos körözéssel, és teremtett olyan légkört, melyben Nagy Lajosné felvethette az öngyilkosság tervét arra az esetre, ha unokáját elveszik tőle, és állami gondozásba helyezik.
9.       Tisztában van-e Ön azzal, hogy milyen következményekkel járhat egy ember halálba kergetése?
10.    Önnek, mint keresztény értékrendre hivatkozó embernek mi a véleménye arról, hogy a társadalom „embertelen aljasságként” éli meg a magatehetetlen nagymama és őt segítő unokájának kilakoltatását, a család szétválasztását?
11.    Mit kíván tenni László Tamás polgármester annak érdekében, hogy a közvéleményben a faji előítélet és diszkrimináció puszta látszata se merülhessen fel a kilakoltatással kapcsolatban?

Eddig még sem a miniszterelnöktől, sem a polgármestertől nem érkezett válasz az MSZF- címére. A sajtótájékoztatón részt vett Beszteri László, az Adj esélyt az Életért Közhasznú Egyesület érdekvédelmi szervezet elnöke.
A tolókocsiból nyilatkozó Nagy Lajosné a sajtótájékoztató vége felé rosszul lett, és mentőt kellett kihívni érte. Az asszonyt kórházba kellett szállítani az Alkotmány utcából, a sajtótájékoztató helyszínéről.+++

A sajtóértekezlet helyszínén készült riportot az alábbi videó-felvételen láthatják:
Az EchoTV témáról szóló stúdióbeszélgetése letölthető:

Nincsenek megjegyzések: