Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. július 10., kedd

Politikai közöny Emma néni sorsa iránt


Politikai közöny tapasztalható a XV. kerületi önkormányzati lakásából kilakoltatott, mindkét lábára amputált asszony és 15 éves unokájának sorsa iránt. Sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem László Tamás XV. kerületi polgármester (FIDESZ-KDNP) nem tartotta szükségesnek, hogy a 68 éves asszony kórházi betegágyához siessen, és megoldást jelentsen be a lakhatására, a család egyben maradására – jelezte a Magyar Szociális Fórum kedden Nagy Lajosné (Emma néni) személyes tájékoztatására hivatkozva.
     A magyarországi kilakoltatások legembertelenebb epizódjának áldozata, Emma néni az MSZF szervezőjével folytatott hétfő esti telefonbeszélgetésén azt mondta, hogy jelenleg a Károlyi Sándor kórházban fekszik, és a körülményekhez képest jól érzi magát. Szív katéterezésre készítik elő, végzik a hozzá szükséges előzetes vizsgálatokat. Hétfőn nyakér ultrahang vizsgálatot végeztek rajta. Múlt csütörtökön kis híján megkapta a harmadik szívinfarktust is, nem sok hiányzott hozzá, de megúszta – mondta orvosaira hivatkozva.
     Az asszony csak átmenetileg maradhat a XV. kerületi ESZI gondozóházban, ahová kilakoltatása után került, és nem tudja, utána mi lesz a sorsa. Unokája csak akkor maradhat vele, ha lakáshoz jut a nagymama, máskülönben állami gondozásba veszik a gyereket.
     Emma néni 7 gyermek édesanyja, közülük három meghalt. Egész életében munkásnőként dolgozott egy bőrgyárban, egy ládagyárban és a mosonmagyaróvári állami gazdaságban.

     Sem László Tamás, sem Orbán Viktor nem válaszolt az MSZF egy héttel ezelőtt írt levelére, melynek tartalma az alábbi kódon letölthetőhttp://mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=307:cigany-vagyok-es-kommunista-level-orban-viktorhoz&catid=2:magyar

     A Magyar Szociális Fórum azt követeli, hogy helyezzék vissza jogaikba az asszonyt és unokáját, és biztosítsanak nekik emberhez méltó lakhatást, hogy a család együtt maradhasson.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: