Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. november 12., hétfő

Az Én városom...

sakál- Kaposvár az én városom, amely Szita Károly polgármester szerint  egy álmos kisvárosból virágzó megyeszékhelyé vált az elmúlt időszakban. Szita Károly szerint Kaposvár városa azért vette fel a hiteleket, hogy az elmúlt években olyan beruházásokat és fejlesztéseket hajtson végre többnyire uniós támogatással, amelyek már a megvalósításuk alatt is azt a célt szolgálták, hogy a kaposváriak munkához jussanak, biztonságban tudják önmagukat és családjukat. 
Szita Károly polgármester úr szerint nemcsak Kaposvár, hanem az egész ország keresi a kitörési pontjait. Mindezt úgy, hogy közben végre kell hajtani azokat a reformokat, amelyeket az elmúlt 20 évben az aktuális kormányok elmulasztottak.
A jelenlegi helyzet mindenkitől lemondást és komoly erőfeszítést, nagy munkát kíván, enélkül azonban már csődben lenne az ország, a jelenleginél sokkalta súlyosabb élethelyzetekkel, összeomló közszolgáltatásokkal és ellátórendszerekkel. Az a gyakorlat, az a politika, amely az utóbbi évtizedet jellemezte, a biztos összeomlás felé vezette Magyarországot.
Szita Károly polgármester úr szerint pártjuk a FIDESZ természetesen azért dolgozik, hogy mindazok munkához jussanak, akik segély helyet biztos állást, kiszámítható körülményeket szeretnének teremteni önmaguknak és szeretteiknek
Ugye milyen jól hangzanak a  fentiek! 

Azoknak akik benne élünk már kevésbe ilyen jó, mert Kaposváron nincs Intézményes közfoglalkoztatás, nincsenek valós értékteremtő munkahelyek. Iskolák, óvodák, bölcsődék és idős otthonok vannak portás, udvaros, takarító és szakápoló nélkül, mert a megüresedett státuszokat nem lehet betölteni közmunkásokkal, mert egyszerűen erre nincs pénz! Érdekes az MSZP kormányzat idején volt. Az emberek dolgozhattak 12 hónapig, havi 60.250 Ft-ért közmunkán a város intézményeiben. Mára ez a  lehetőség teljesen megszűnt!
Sőt a FIDESZ egy törvénytelen különbséget tevő közmunkásbér kormányrendelet alapján mindössze csak havi 47 ezer forintot fizet egy közmunkásnak és a közmunkát is csak 2-3 hónapig biztosítja.


A munkaügyi központ kirendeltsége tele van álláskeresőkkel a helyi önkormányzat szociális irodáját is nap mint nap több százan keresik fel. 

A város mindeközben valóban szépül fejlődik, bár ezen pozitív változásban alig van szerepe a kaposvári embereknek! A városban lévő munkák zömét nem kaposvári vállalkozók kapják, legyen szó útépítésről, épületek felújításáról, de bármi másról: https://www.kaposvar.hu/index.php?page=onkormbesz&width=800&F=2&T=1&lang=1&prn=0

Valamikor Kaposváron voltak termelő és értéket előállító üzemek, melyek közül mára tulajdonképpen már csak egy jelentős üzem maradt meg a Cukorgyár, azonban ez sem segíti a munkanélküliek elhelyezkedését, mivel a répakampányokban jelentős számban nyugdíjas munkavállalókat alkalmaznak, a gyár iparvasútján pedig kaposvári emberek helyett a Váci cementműből járnak  Kaposvárra hetelni a MÁV-REC Kft. emberei.

Kaposváron az élet más területén sem egyszerű elhelyezkedni, mivel az egyes ipari és intézmények, portaszolgálatát és őrzését a legtöbb helyen nem Kaposvári cégek látják el, bár kaposvári emberekkel, azonban a törvények által előírt havi keresetek és óradíjak messze elmaradnak a jogszabályokban rögzítettektől, például a kaposvári Tejüzemben és a Rendőrségen lévő biztonsági őrök estében.

Kaposváron a közmunkák terén is több visszaélés tapasztalható, mivel például a kaposvári Vízitársulat is alkalmaz közmunkásokat, akiknek 47 ezer forint havi fizetést biztosít, velük azonban nem a munkaszerződésekben lefektetett munkákat végezteti el, hanem Kaposvár városában önkormányzati feladatokat (falevelek gereblézése, stb.) végeztetnek! Így könnyű, így lehet megspórolni a Minimálbéres foglalkoztatást...

Kaposváron nem törődnek az idős emberek közérzetével és életének jobbá tételével sem, mivel a Liget Időskorúak Otthonából is hiányoznak az intézményt rendben tartó takarítók és udvarosok, de hiányoznak az idős emberek gondozását biztosító szakápolók és egyéb mentális szakemberek.

A Kaposváron működő cégek is kihasználják a helyi munkaerőt, több munkahelyen például tartósan egészségkárosodott leszázalékolt embereket alkalmaznak, teszik ezt úgy, hogy kevés munkabérért, a munkavállaló számára kijelölt pihenő és szabadnapokon is munkát kell végezni a dolgozóknak, közben elbocsájtásokkal fenyegetik a munkavállalókat, ha nem állnak kötélnek. Persze ezeknek a cégeknek esze ágában sincs munkaerőt felvenni, hogy segítsék a város munkanélküliségének csökkenését, ilyen cég például a Kapospalst Kft is.

Kaposváron nagyon sok ember nélkülöz, mert lakni kell valahol és dolgozni is kéne, ha lenne hol, de sajnos a közmunkára is egyre kevesebb  a szükség, egyre kevesebb ember kell, mert nincs rá pénz.
Azonban vannak bevásárlóközpontok és szép terek a városban de sajnos munkahelyek azok nincsenek, fiatalok és családok vándorolnak el ebből a városból, mert Kaposvár nem kínál semmilyen alternatívát az itt élőknek, diplomával és szakmával csak utcákat lehet seperni a közmunkán lévőknek a saját utcai ruhájukban, mert munkaruha az nincs.


Mit is várhatna az ember  egy olyan polgármestertől, aki az alkalmazkodás nagy mestere:
http://magyarnarancs.hu/belpol/szita_karoly_kaposvari_polgarmester_arcele_-_az_alkalmazkodas_mestere-77099

Ez az én városom, melynek utcáin furcsa szorongást érzek!






Nincsenek megjegyzések: