Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. november 14., szerda

Lakni azért valahol kell...

sakál- Ma Magyarországon az emberek többsége kvázi "fedél nélküli". Sok ember él albérletben saját tulajdonú lakhatás híján. A saját lakhatás megteremtése lehetetlen a Minimálbérből és az az alatti keresetekből, hiszen az ingatlanok ára még a legalapvetőbb is sok-sok millió forintot kóstál. Egy kisebb 1 szobás garzon lakás is 8-9 millió forint, egy ember éves bére minimálbéren is csak mindössze hozzávetőlegesen 1 millió forint. Tehát ha egy ember nem eszik, nem iszik nem fizet rezsit, nem költ önmagára, akkor is legjobb esetben ha az árak nem emelkednek, akkor kb. 9 év alatt vásárolhatna magának saját lakhatást. Persze ez szép is volna, de élni muszáj és lakni is kell valahol! A hitel nem megoldás.
Munka kell az embereknek és lakhatás a családnak. 
Nos mi a félmegoldás azoknak akiknek nincs saját tulajdonú lakhatása egy albérlet kivétele, bár ez sem megoldás, hiszen a kiadható lakásokkal rendelkező tulajdonosok lehúzzák a szegény szerencsétlen embereket is, akik között több közmunkás is található. Egy átlagos albérlet is jobb esetben is havi 20-35 ezer forint+a rezsi. Ez a havi 47 ezres közmunkásbérből aligha fedezhető, vagy a 22 ezres Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatásból, de Lakni Mégis kéne valahol, valahogy emberhez méltón. 
A legtöbb Albérletet kiadó személy nem fizet adót kiadott ingatlana útján, mert nem vallja be az illetékes Hatóságnak, hogy +jövedelme származott, vagy származik. Az Albérletek tulajdonosai sokszor kihasználják a szegény becsületes lakni akaró polgárokat, de ez nem szúr szemet egyetlen egy hatóságnak sem. Nem indulnak vagyonosodási vizsgálatok a több házzal rendelkező emberek irányában és nem védik a  törvények az albérletben lakó családokat, nincs szabály a maximálisan elkérhető lakbérekre és semmi másra!
Ez van, ez Magyarország!
Talán egyszer lesz kellő számú bérlakás és talán egyszer nem kell ezekre is várni éveket és talán a kis jövedelműek sem lesznek büntetve azért, meg ezért vagy azért meg azért nem juthatnak lakhatáshoz....

Nincsenek megjegyzések: