Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. november 27., kedd

Az MSZF lélekmentésre szólít fel

Lélekmentés: MSZF-kezdeményezés az élet védelmében a fagyhaláltól
Budapest, 2012. november 27. Kedd


     Kilencre emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma szeptember 1. óta. Hét férfi és két nő vesztette életét kihűlés következtében – tudatta a Magyar Szociális Fórum kedden. Az elhunytak számát gyarapítja azoké, akik kórházba kerülésük után haltak meg, mert már nem tudtak segíteni rajtuk. Velük együtt eddig vagy húszan vesztették életüket.
     A Magyar Szociális Fórum szerint az idén is meg lehetett volna akadályozni, vagy legalább is csökkenteni lehetett volna a fagyhalál eseteket, ha a kormány nem utasította volna el az MSZF sürgetését a kilakoltatási moratórium előbbre hozásáról. „Sajnálatosnak tartjuk, hogy a politikai vezetés annak dacára ragaszkodott a moratórium december 1-i bevezetéséhez, hogy már ősszel aratni kezdett a fagyhalál” – írják.
     A Magyar Szociális Fórum „Lélekmentés” néven összefogást kezdeményezett az élet védelmében a fagyhaláltól. Kedden kiadott felhívásában arra szólított fel minden társadalmi és politikai erőt, hogy tegye félre ideológiai, politikai és személyes ellentéteit, és tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy senkinek se kelljen megfagynia a szabad ég alatt, vagy fűtetlen otthonában! Akadályozzuk meg együtt, nehogy megismétlődjék az előző években tapasztalt tömeges fagyhalál: tavaly 330-an, tavalyelőtt pedig több mint 400-an fagytak meg – áll a Szociális Fórum társadalmi szervezetekhez és politikai erőkhöz intézett keddi felhívásában.
      A Magyar Szociális Fórum sürgősnek tart egy olyan tanácskozást, amelynek kizárólagos célja az élet védelme a fagyhaláltól. Kész helyszínt biztosítani ennek az emberbarát tanácskozásnak. „Határozzuk meg és hajtsuk végre együtt a konkrét tennivalókat veszélyeztetett embertársainkért. Közös mozgósítással az egész országban komoly munkát tudnánk végezni az élet védelmében” – hangsúlyozza a felhívás.+++

                                        A jelentkezést a szocialisforum@gmail.com címre kérjük eljuttatni!
 

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: