Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. november 10., szombat

Terhes asszonyt és egy 14 éves gyermeket készülnek kilakoltatni Budapesten

Budapest, 2012. november 10. szombat


     Hét hónapos terhes asszonyt és 14 éves kisfiát egyedül nevelő anya feje fölül készülnek elvenni a fedelet Budapesten – adta hírül a Magyar Szociális Fórum szombaton az érintettek tájékoztatása alapján.
    A két testvér, a 33 éves terhes nő és a 43 éves anya lakását hétfőn akarja elárverezni a Berki és Társa végrehajtó, annak ellenére, hogy részletfizetési kérelemmel fordultak hozzá. A testvérek sok millió forintos adósságot örököltek elhalt apjuktól, aki nem fizette a törlesztő részleteket. Három éve megállapodási szándékkal fordultak a hitelező bankhoz, de a bank elodázta a választ. Az illetékesek szerint minden feltételnek megfeleltek ugyan, hogy részesülhessenek az Eszközkezelő kínálta lehetőségből, de az utolsó pillanatban mégis elutasították kérelmüket, minden indoklás nélkül.
     „Testvérem munka nélkül maradt, mert amint munkáltatója megtudta, hogy terhes, olyan részlegre rakta, ahol erős mérgező anyaggal kellett dolgozni, védőfelszerelés nélkül. Ezzel akarta rákényszeríteni, hogy ő mondjon föl, ne pedig nekik kelljen fizetniük az elbocsátásáért” – írta nővére, aki 114 ezer Forintból tartja el mindhármukat.
      A Magyar Szociális Fórumhoz eljuttatott levél a továbbiakban így szól:
    „Nem kérnénk mi semmi mást, csak annyit, hogy a lehetőségeinkhez mérten ne kelljen mindennap az utca árnyékában, és az éhenhalás árnyékában élnünk a gyerekekkel. Szorgalmas, dolgos emberek vagyunk, nem félünk a munkától és inkább kikoplalom a törlesztőt, csak legyen hol biztonságban lefektetni a gyerekeket. Csak annyit szeretnénk, hogy azt, amiről a kormány beszélt, tartsa is be és ne adjon módot a bankoknak, hogy kihasználják a kis emberek pénztelen, szorult helyzetét, ne adjon módot arra, hogy a számunkra átláthatatlan rendszerük miatt nem tudunk jogi szakembert megfizetni és ezt ők kihasználhassák.”+++

(A nevük és címük mellőzését kérők elérhetősége az újságíró kollégák rendelkezésére áll az MSZF-nél.)

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: