Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. április 15., vasárnap

Az amputált lábú férfi nem került az utcára


Budapest, 2012. április 15. Vasárnap

     Átmeneti szükséglakást kapott az amputált lábú budapesti lakos, akit a hét végén lakoltattak ki Dob utcai otthonából. Kelemen Károly 2013 végéig maradhat abban a 27 négyzetméteres szükséglakásban, amelyet a XIII. kerületi polgármesteri hivatal közbenjárására utaltak ki neki a VII. kerületben elvesztett lakása helyett – értesült a Magyar Szociális Fórum az érintettől.
     Kelemen Károly feje fölül azért vették el a lakást, mert – fizikai állapota, és testvérének halála miatt – fizetésképtelenné vált, és nem tudott akkora jövedelemre szert tenni, amekkorából törleszteni tudta volna hitelét. Annak idején azért kellett kölcsönt felvennie, hogy megvegye önkormányzati lakását, hiszen abból ki kellett volna költöznie, ha nem vásárolta volna meg.  Kelemen sorsa és állapota teljesen hidegen hagyta a hitelezőt és a VII. kerületi polgármesteri hivatalt. Mindketten a sorsára hagyták őt, és helyettük a XIII. kerület „szociálisabban érzékeny” hivatalától kapott átmeneti segítséget – tudta meg az MSZF az érintettől.
     A kilakoltatott elmondta: kénytelen volt határidő előtt elhagyni Dob utcai otthonát, nehogy követelhessék rajta a végrehajtásra kivezényelt rendőrök fejenként és óránként számolt 2500 forintos díját is. E nélkül is 35 ezer Forinttal terhelték meg végrehajtási díj címén. Kelemen „csodaként” éli meg, hogy nem került az utcára. Egyelőre nem tudja, mi lesz 2013 után – írta az MSZF.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: