Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. április 5., csütörtök

Tárgyalási időpontot vár a kormánytól a Magyar Szociális Fórum


Budapest, 2012. április 5. Csütörtök

     Tárgyalási időpontot kért Soltész Miklós államtitkártól a Magyar Szociális Fórum a miniszterelnöki titkárságtól származó levélre hivatkozva, melyben „illetékességből” őt bízták meg a „Hagyjatok minket élni” címmel Budapesten, március 25-én megtartott Népi Gyűlés 13 pontos követeléseinek megvizsgálásával – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.
      A nemzeti erőforrások minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkárához csütörtökön eljuttatott e-mailjébenSimó Endre jelezte, hogy a civil delegáció kész felkeresni Soltész Miklóst, mint a miniszterelnök megbízottját, hogy tárgyaljon vele a megélhetési követelések teljesítéséről.
     Kérem Önt, hogy – tekintettel az életeket veszélyeztető megélhetési válság súlyosbodására - mielőbb jelezze, milyen időpont felelne meg Önnek a követelések teljesítéséről folytatandó tárgyalásra a miniszterelnöki hivatal által minden bizonnyal rendelkezésére bocsátott anyag alapján” – áll a levélben.
     Mint arról hírt adtunk, a népi követelések az otthonok védelmére, a kilakoltatások leállítására és az emberek anyagi terheinek mérséklésére irányulnak, többek között az alapvető élelmiszerekre, az életmentő gyógyszerekre, valamint a víz-, a gáz- és a villanyáram díjára kivetett áfa egyharmadra csökkentésével. Követelik a közmunkások minimálbérben részesítését, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. december 29-i (CXCI.) törvény hatályon kívül helyezését, valamint az „új komplex minősítő vizsgálatok” néven elhíresült intézkedés felfüggesztéséért, mert a rokkantak létét veszélyeztetik.
     devizahitel-károsultak érdekében azt követelik, hogy az állam indítson közérdekű keresetet a bankok által megkárosított állampolgárok érdekében, és kényszerítse rá a hitelezőket a hitelezetteknek okozott kár megtérítésére a banki extraprofit terhére.+++

Kiadta: MSZF SZK

Simó Endre Soltész Miklósnak írt levele olvasható:  www.mszfszk.hu

Nincsenek megjegyzések: