Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. április 4., szerda

Népi követelések – Orbán Soltészt bízta meg illetékességből


Budapest, 2012. április 4. Szerda

     Orbán Viktor miniszterelnök Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkárt bízta meg annak a 13 pontos népi követelésnek a megvizsgálásával, amelyet a Magyar Szociális Fórum terjesztett a kormányfő elé a március 25-én megtartott Népi Gyűlés határozatai alapján. A miniszterelnöki hivatal erről szóló levelét kedden küldték el Simó Endre szervezőnek – közölte a Szociális Fórum szerdán.
     A miniszterelnöki titkárság vezetője arról tájékoztatta a szervezőt, hogy a „Hagyjatok minket élni” című Népi Gyűlés követeléseit „illetékességből” továbbították a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárához.
     Simó Endre tájékoztatása szerint még kedden megkereste telefonon Soltész Miklós államtitkárt, és üzenetrögzítőjén hagyott hangüzenetében jelezte neki, hogy a civil delegáció készen áll az érdemi tárgyalásra, és időpontot várnak a kormánytól.
     A Népi Gyűlés az élethez és a megélhetéshez való jog tiszteletben tartását követeli a kormánytól, ennek részeként pedig azt, hogy azonnal állítsák le azoknak az embereknek és családoknak a kilakoltatását, akiknek nincs hová menniük, azonnali hatállyal vonják vissza a végrehajtóknak kiadott engedélyt, miszerint elvehetik több ezer ember otthonát.
    Követelik lakosság rohamos elszegényedésének feltartóztatását, többek között a 27 százalékos áfa 9 százalékra csökkentését az alapvető élelmiszerek, a mindennapos szükségleti cikkek, az életmentő gyógyszerek és az egészségügyi segédeszközök esetében, valamint a megélhetéshez és az életben maradáshoz szükséges szolgáltatások, így a földgáz, a víz, a csatorna és a villanyáram díját terhelő 27 százalékos áfa 12 százalékra csökkentését. (Számításunk szerint ezzel az intézkedéssel a negyedével csökkenne a rezsiköltség, és több százezer családnak jelentene azonnali könnyebbséget.) További követelésük az EU-átlagárat messze meghaladó ivóvízdíj EU-átlagra mérséklése, és a csatornaszolgáltatói árak jelentős csökkentése. Az adóterhek enyhítése érdekében követelik a kormánytól, hogy ne vonjon el forrásokat az önkormányzatoktól, mert ezzel a helyi adók növelésére kényszerítik őket és növelik a lakosság terheit!
     Síkraszálltak a teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkások minimálbérben (60 ezer Ft) részesítése mellett a jelenlegi 47 ezer Forint helyett, és felléptek a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. december 29-i (CXCI.) törvény ellen, valamint az „új komplex minősítő vizsgálatok” néven elhíresült intézkedés felfüggesztéséért, mert a rokkantak létét veszélyeztetik.
    A devizahitel-károsultak érdekében azt követelik, hogy az állam indítson közérdekű keresetet a bankok által megkárosított állampolgárok érdekében, és kényszerítse rá a hitelezőket a hitelezetteknek okozott kár megtérítésére a banki extraprofit terhére.
   A Népi Gyűlés kitart követelései mellett, és jelezte, hogy ha ésszerű időn belül nem teljesítik őket, akciókkal fog fellépni kikényszerítésük érdekében. Erről egy pénteki munkamegbeszélésen készülnek dönteni.+++
Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: