Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. április 13., péntek

Soltész Miklós államtitkárhoz nem jutott el Orbán Viktor megbízása


Budapest, 2012. április 13. Péntek

     Noha Orbán Viktor miniszterelnök Soltész Miklóst jelölte ki a március 25-i Népi Gyűlés 13 pontos követelésének megtárgyalására a Magyar Szociális Fórum képviselőivel, a megbízott semmit sem tud a kormányfőtől kapott feladatáról - jelezte pénteken a Magyar Szociális Fórum sajtóforrásokra hivatkozva.

    Újságírók megkérdezték az államtitkárságon, hol tart az ügy, és mikor kezdődnek a tárgyalások a március 25-i Hagyjatok minket élni! című Népi Gyűlés követeléseiről, így a kilakoltatások megszüntetéséről, és az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek, továbbá a víz, gáz, villany áfájának 27 százalékról 9, ill. 12 százalékra csökkentéséről az emberek életének megkönnyítése érdekében, de azt a választ kapták, hogy nem tudnak a miniszterelnök ilyen megbízásáról.  

    Pedig az MSZF szervezője még március 25-én elküldte a pontokba szedett szociális követelések jegyzékét a miniszterelnöknek, melyre április 2-án az alábbi választ kapta a miniszterelnök titkárságától:

Tisztelt Dr. Simó Endre Úr!

Orbán Viktor miniszterelnök úrnak írt levelét, melyben megküldi a Magyar Szociális Fórum szervezésében megtartott „Hagyjatok minket élni” című Népi Gyűlés követeléseit, köszönettel megkaptuk.

Ezúton tájékoztatom Önt arról, hogy a megkeresés tartalmára való tekintettel levelét illetékességből továbbítottuk a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz, Soltész Miklós Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár úrhoz.

Kérem, hogy a továbbiakban forduljon hozzá bizalommal!

Tisztelettel: Bali Gabriella s. k. titkárságvezető

     Simó Endre a sajtónak elmondta, hogy a kormányfő által kért bizalommal fordult Soltész Miklós államtitkárhoz, de nem kapott tőle választ a tárgyalási időpont kitűzéséről, pedig többször is sürgette, tekintettel arra, hogy egyre több ember jut megélhetési válságba. A sajtó megkeresésére az államtitkárságon tudatták, hogy Soltész Miklós nem kapott ilyen megbízást Orbán Viktortól. A sajtó egyik munkatársa erre elküldte az államtitkárnak a fenti levelet.

     A kormányon belüli információáramlás állapotára való tekintettel ugyanezt tette a Magyar Szociális Fórum is. Üzenetében Simó Endre szervező a következőt írta Soltész Miklósnak:  „Most, hogy elhárult a technikai akadály az információáramlás útjából, ismételten kérem, hogy mielőbb kezdődjék meg az érdemi tárgyalás a dokumentumban foglalt követelésekről, hogy ne kelljen még több embernek meghalnia a szükséges intézkedések elmaradása miatt! A Magyar Szociális Fórum készen áll a tárgyalásra. Várom a tárgyalási időpont megjelölését Öntől” .

X   X   X

Az ügy előzményeiről és a népi követelésekről keresse fel a www.mszfszk.hu   honlapot!


Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

Nincsenek megjegyzések: