Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. április 6., péntek

Megvernének, ha Erzsébet-utalványt adnánk pénz helyett

sakál- "Ijedten figyelik több faluban is azokat a híreket, amelyek szerint a kormány azt fontolgatja, hogy Erzsébet-utalványban adná a családi pótlékot. Egy nógrádi település polgármestere szerint lázadás törne ki, ha ez megvalósulna, és biztos benne, hogy neki is kijutna a verésből. A gondot az jelentené, hogy a legkisebb falvakban nincs olyan bolt, ahol fizetni lehetne az utalvánnyal. 
"Én elmentem a vásárba fél pénzzel..." harsogta a gyerekdalt az álmos délelőttön a Nógrád megyei Szátokra érkező kisteherautó, a környék egyik mozgó vegyeskereskedése. A közel hatszáz fős faluban bolt egyáltalán nincs, a helyieket hétköznap ez, valamint két másik mozgó pékség és egy furgonos zöldséges szolgálja ki. Erzsébet-utalványt egyikük sem fogad el.
Márpedig a kormány éppen azt fontolgatja, hogy miként tudna több szociális juttatást, például a családi pótlékot, vagy a rendszeres szociális segélyt Erzsébet-utalványban adni. Az utalványt egyelőre a CBA és a Coop-egységek, más kisebb boltok fogadják csak el, illetve hamarosan csatlakoznak ehhez a körhöz a nagyobb Tesco áruházak is." A CBA-s Lázár fivéreknek jó biznisz ez, ugye sejtik kiről beszélünk.... Éljen a 2/3 mard, de már ne sokáig! 

A teljes cikk az origo.hu-n itt olvasható!

2 megjegyzés:

Kelenföldi Ferenc írta...

Egyértelműen megértem, hogy meg is vernék. Hiszen sok család csak ezekből a biztos "jövedelemből" tudják csak befizetni. A rezsi költséget a gyermek ruháztatását. Nem csak élelmiszer kell egy családnak. Ott fent el se tudják képzelni, hogy milyen nagy baj, van az Országban. Sokan Éheznek és sok gyermek is köztük van. Az utalvánnyal nem érnek el semmit, mert azt is el lehet passzolni a névérték alatt.
Ezek által még jobban hátrányos helyzetben kerülnek a kiszolgáltatott családok.
Ott fent a nyakkendős bűnözök, kapjanak már a fejükhöz.
Mert itt még nagyon nagy baj fog történni!!!

Névtelen írta...

Erzsébet utalványból lehet áramot meg tv-t meg net-et meg a *asz tudja mit fizetni? Menjetek el a szolgáltatóhoz és kérdezzétek meg hogy elfogadják-e pénz helyett, mert más nem fogok adni ha ez így lesz xD