Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. december 30., vasárnap

Hatósági figyelmeztetés a kismama megvédése miatt

Budapest, 2013. december 28. péntek

     Rendőrségi figyelmeztetésben részesítették Dr. Simó Endrét, a Magyar Szociális Fórum szervezőjét azért, mert november 15-én tüntetést szervezett egy nyolc hónapos várandós asszony kilakoltatásának megakadályozásáért – adta hírül pénteken az MSZF.
    A rendőrségi indoklás szerint Simó „visszaélt a gyülekezési joggal”, mert elmulasztotta előzetesen bejelenteni a rendezvényt a rendőrhatóságnál.
    A rendőrség a helyszínen indított eljárást az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom képviselője ellen. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitánynak küldött levelében Simó így írt: „Tudomásom szerint nincs szükség hatósági engedélyre ahhoz, hogy emberként kiálljunk egy áldott állapotban lévő anya, és gyermekét egyedül nevelő nővére életének védelmében!” Kérte a rendőrtábornokot, tájékoztassa róla, ha mégis létezne olyan jogszabály, amely ezt tiltja. „Bízom benne, hogy az Ön által irányított hatóság az életükben veszélyeztetettek pártján áll, és az ő érdekükben tesz eleget ’Szolgálunk és védünk’ kötelességének! Ugyanezt tettem magam is, kimondatlanul” – írta.
Mint ismeretes, a Magyar Szociális Fórum szervezte emberi kiállással sikerült elhárítani a kilakoltatás közvetlen veszélyét a két anya feje fölül, de a kilakoltatás veszélye vissza fog köszönni a téli moratórium lejárta után, mert a testvérek nem tudnak megszabadulni az adósságuktól munka és kellő jövedelem híján. (Az idősebb testvérnek éppen akkor mondtak föl, amikor húga életet adott Dávid nevű kisfiának.)  
    A hatósági elmarasztalással ellentétesen a kilakoltatástól megvédett édesanya a következő tartalmú levelet küldte az MSZF-nek: "Hálás köszönettel tartozunk mindazoknak az embereknek, akik jelenlétükkel és méltó emberi hozzáállásukkal tettek tanúbizonyságot arra nézve, hogy van még, létezik az emberekben szolidaritás, összefogás a szociálisan szorult helyzetben lévő emberek mellett. Kiállásukkal biztosítottak abban, hogy ne adjuk fel, harcoljunk a jogainkért, mert van segítség! Köszönettel tartozunk, amíg élünk, még akkor is, ha nem menekültünk meg az utca árnyékától. Simó úr! Magának külön köszönettel tartozom, mindazért, amit tett értünk és azért is, mert visszaadta az emberekbe vetett  hitemet! Olyan valamit adott nekem vissza, amiről már azt hittem elveszett! A bizalmat!” – idézte a levélben foglaltakat az MSZF.+++
 


Kiadta: MSZF SZK


Nincsenek megjegyzések: