Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. december 5., szerda

MSZF a kapuvári húsüzem bezárásáról

Budapest, 2012. december 5. Szerda

     A Magyar Szociális Fórum csütörtökön elítélte a kapuvári húsüzem bezárását, és 200 dolgozójának elbocsátását. Az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom szolidaritásáról biztosította a dolgozókat és hozzátartozóikat a munkahelyekért, és a megélhetésért folytatott harcukban.
    Húsipari szakemberekre hivatkozva az MSZF azt írta, hogy a kapuvári húsüzem azért ment tönkre, mert nem bírta a versenyt azokkal a külföldi érdekeltségekkel szemben, amelyek adómentességet, és egyéb anyagi kedvezményeket élveznek Magyarországon.
    A Magyar Szociális Fórum felhívta a figyelmet a politikai vezetés szavai és tettei között tapasztalható ellentmondásra: miközben kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánították a kapuvári húsüzemet, hagyták, hogy csődbe menjen. Miközben folyamatosan a nemzeti érdekek védelméről esik szó, hagyják, hogy a nemzeti ipart megfojtsa az adózatlanul működő külföldi tőke.
    Hol itt az esélyegyenlőség? Hol itt a szabad verseny? Mit tesz az Európai Unió ezért, hogy érvényt szerezzen saját szabályainak Magyarországon? – kérdezi az MSZF.
    A kapuvári húsüzem csődje nemzeti iparunk és mezőgazdaságunk leépülésének jelképe – írják. Nem csak húsiparunkat számolta föl a magyar adóparadicsomot élvező idegen tőke, hanem hústermelésünket is elsorvasztotta. Magyarországon ma kb. 3 millió sertést tenyésztenek a korábbi 10 millió helyett. A nemzeti termelés megfojtása kizárólag azoknak áll az érdekében, akik a magyar piacot szabad vadászterületüknek tekintik, és a politika engedékenységével adózatlanul vonják ki idehaza realizált profitjukat.
    A magyar nemzeti érdeket – a Magyar Szociális Fórumhoz hasonlóan – azok képviselik, akik a jelenlegi gazdaságpolitika teljes felülvizsgálásával akarják feltartóztatni a magyar termelés leépülését és a társadalom elszegényedését – hangsúlyozza az MSZF közleménye.+++


Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: