Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. december 17., hétfő

Lélekmentés: Országos kampány az élet védelmében a fagyhaláltól

Budapest, 2012. december 16. vasárnap


     Lélekmentés néven vasárnap országos kampány indult az élet védelmében a fagyhaláltól. Az akciót kezdeményező társadalmi csoportok arra kérik az ország lakosságát, hogy védelmezzék embertársaik életét az idén újra arató fagyhaláltól. Odafigyeléssel, segítséggel, és törődéssel a legnagyobb szolgálatot tehetik, ami embertől elvárható: életeket menthetnek meg – tudatta a Magyar Szociális Fórum a kezdeményezők közös nyilatkozata alapján.
     „Az élet a legfőbb érték. Védelmezése erkölcsi parancsolat. Humanista értékrend nem békélhet meg azzal a tömegméretű pusztulással, amelyet a fagyhalál okoz Magyarországon évről-évre. Ősz óta máris negyvenre tehető azoknak az embertársainknak a száma, akik a szabad ég alatt, és fűtetlen otthonukban fagytak meg, vagy kórházba kerülésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Tavaly 330-an, előtte pedig több mint négyszázan váltak a fagy áldozataivá. Hazánkban egy millió négyszázezer lakásban nincs fűtés” – tűnik ki a nyilatkozatból.
     A lélekmentés odafigyeléssel és törődéssel kezdődik: forró teával, töpörtyűvel, hagymával, és C vitaminnal. Segíteni kell a magányos, beteg, idős embereknek, hogy fűtött helyre kerüljenek, kapjanak egy tál meleg ételt, egy jó szót! Vigyél magaddal egy szendviccsel többet, hogy odaadhasd rászoruló embertársadnak! – üzenik. Segíteni kell a vészhelyzetbe került embereknek, biztonságba kell helyezni őket! – áll a felhívásban.
    A kormánytól azt kérik, hogy bocsásson a hajléktalanok rendelkezésére melegedő helyeket, nyisson meg előttük olyan középületeket, amelyekben fűtés van, és rendelkezésre áll a szükséges infrastruktúra, nyissa meg éjszakára előttük a vasúti pályaudvarok fűtött várótermeit, állítson be fűtött vagonokat és konténereket. Gondoskodjon a nincstelenek meleg étellel történő ellátásáról.
    A lélekmentők a társadalmi erők, a pártok, a szakszervezetek és a helyi közösségek élet iránti felelősségére apellálnak. Felszólítják őket: bizonyítsák be, hogy képesek a nemes cél érdekében félre tenni ellentéteiket, és összefogni a legfőbb érték védelmében. Mozgósítsák szervezeteiket, szimpatizánsaikat, minden lehetséges módon vegyék ki részüket a humanitárius akcióból.
A lélekmentő kampányhoz önkéntesek jelentkezését, és felajánlását várják az alábbi címre: branyo.jani@gmail.com



Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: