Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. december 6., csütörtök

Ötfokos hidegben dolgozó rokkantak Újpesten

Budapest, 2012. december 6.  Csütörtök

    Hetven halmozottan sérült súlyos beteg ötfokos hidegben kénytelen dolgozni egy újpesti foglalkoztató cégnél azért, mert nem kap semmilyen állami támogatást, és emiatt kikapcsolták a fűtést – jelentette a Magyar Szociális Fórum szerdán a rokkantakat foglalkoztató Kft. írásos beszámolója alapján.
    A fogyatékos betegek átlagéletkora 48-50 év, többségükben nők. Az őket foglalkoztató OPS Újpest Kft. több mint két éve nem részesül semmilyen állami támogatásban, annak dacára sem, hogy a kormány – állítása szerint – vissza akarja vezetni a munka világába a megváltozott munkaképességű embereket. „Cégünket ellehetetlenítették, pedig van munkánk, és még több embert is tudnának alkalmazni, hiszen mi is ugyanolyan állami feladatot látunk el” – írta a Kft. a Magyar Szociális Fórumnak.
     A cég 55 éve, 1957 óta foglalkoztat rokkantakat. A dolgozók 74 százaléka közülük kerül ki. Munkával látják el őket, és biztosítják megélhetésüket.
    A rokkantak azért vállalják a munkát ilyen mostoha körülmények között is, mert biztonságban érzik magukat a munkahelyükön, másutt nem tudnának elhelyezkedni, munkájukkal pedig a társadalom hasznos tagjai kívánnak lenni. A KFT vezetése bízik abban, hogy a szociális ügyekkel foglalkozó Minisztérium, valamint a Miniszterelnöki Hivatal nem marad tétlen, és segítségükre lesz a beteg emberek munkahelyének megtartásában. Azt remélik, hogy a 2 éve húzódó ügy pozitív eredménnyel fog zárulni, hiszen a mai nehéz gazdasági helyzetben az egészséges emberek sem találnak munkát – írták a Magyar Szociális Fórumnak.+++


Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371


Nincsenek megjegyzések: