Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. december 10., hétfő

LMP: Közmunkacsapdában vannak a fiatalok

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a közfoglalkoztatás idején a közfoglalkoztatott folytathassa iskolarendszerű levelező tagozatos közép- vagy felsőfokú tanulmányait – közölte az ellenzéki párt szombaton. 

Szél Bernadett közleményében úgy fogalmaz, a kormányzati intézkedésekkel a fiatalok közmunkacsapdába kerülnek. Mint írja, az LMP-nek állampolgárok jelezték: a közmunkával párhuzamosan levelező tagozatos tanulmányokat folytató fiataloknak nincs lehetőségük arra, hogy a képzésükhöz szükséges időre felmentést kapjanak a munkavégzési kötelezettség alól – csak a szabadságuk terhére. Ez nem segíti, hogy a fiatalok magukat képezve növeljék az esélyüket arra, hogy közmunka helyett a nyílt munkaerőpiacon helyezkedhessenek el.

Márpedig az LMP szerint a cél nem lehet más, mint a munkaerőpiacra való visszavezetés, amelynek leghatékonyabb eszköze a képzés, így ennek a közmunka tényleges elvégzéséhez képest minden esetben elsőbbséget kell kapnia. Az ellenzéki párt ezért kezdeményez törvénymódosítást a témában.

Forrás:  http://mandiner.hu

Nincsenek megjegyzések: