Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 22., kedd

Dr. Czomba Sándor: "a munkavédelmi és munkabiztonsági szempontokat is figyelembe kell venni."

sakál- A mai este folyamán a Hír Televízió Rájátszás című műsorában megszólalt Dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárságának foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárra. A részletes műsort ide kattintva lehet megnézni: mno.hu

A műsorból kiragadva Czomba úr ezt mondta a közfoglalkoztatással kapcsolatban:
czomba-" Nyilvánvalóan ott, ahol éves szinten 206 ezer embert foglalkoztatnak elképzelhető, hogy van olyan hogy valaki nem időben kapja meg esetleg a munkaruhát, vagy védőfelszerelést."

riporter-"Minden közmunkásnak biztosítanak munkaruhát, védőfelszerelést, eszközöket?"

czomba-"Természetesen, természetesen! Ez ez így van a Munkaügyi központokon keresztül a Belügyminisztérium ezeket nagyon komolyan veszi és csekkolja is, ellenőrzi ezeket.  Tehát nyilvánvalóan itt a munkavédelmi és munkabiztonsági szempontokat is figyelembe kell venni. A közfoglalkoztatás úgy jogi értelemben ugyanúgy munkaviszony, mint bármilyen más viszony, tehát ennek megfelelően kell kezelni."

Kedves Közmunkások és Mindenki!

Tegyünk így és vegyük komolyan amit a FIDESZ embere állít. Ne hagyjuk magunkat tovább! Szabálytalan foglalkoztatás és nem megfelelő feltételek esetén szabotáljuk a közmunkát és tagadjuk meg annak elvégzését!
MUNKARUHA, EGYÉNI VÉDŐESZKÖZÖK, VÉDŐITAL, PIHENŐHELY Biztosítása a közfoglalkoztatottak részére is kötelező!
Fogjunk össze az igazságtalan az embereket hülyének tekintő jobboldali politika ellen!

Még egyszer megismételjük egyik korábbi bejegyzésünket, hátha feledésbe merült már.
Íme: 


Figyelem közmunka vállalók! 

A közmunkásokat is megilleti a munkaruha és az egyéni védő felszerelés, még akkor is, ha a foglalkoztatás önkormányzati keretek között történik! Ez esetben a munkát nyújtó polgármesteri hivatalnak, vagy ha annak valamelyik részegysége pl:. városüzemeltetés, vagy városgondnokság vagy egyéb szociális intézménye- kell a dolgozó részére a munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosítania.

Amennyiben a munkavédelmi előírásokat nem tartják be megfelelő munkaruha,bakancs stb... a Dolgozó nem köteles felvenni a munkát!!!Fenyegetés esetén a 06 80 204 292 telefonszámot kell felhívni (ingyenes zöld szám) ezek után a munkaügyi főfelügyelőség köteles eljárni akár a közcélú, közmunkás dolgozót foglalkoztató önkormányzatokkal, vagy cégeikkel szemben is! 



Emberek ne hagyjátok magatokat mert a közcélú dolgozókat is ugyanolyan jogok illetik meg mint a rendes munkavállalókat!

Nincsenek megjegyzések: