Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 10., csütörtök

A Fidesz meséje arról a 206 ezer közmunkásról

sakál- Az alábbi az MTI-Szegedma médiumban az alábbi cikket olvasva bizony elgondolkodtunk, mivel nem szól másról, mint arról, hogy a FIDESZ nem mond igazat. Mivel korábban én is dolgoztam közmunkásként csak megerősíteni tudom az MSZP állítását, hogy 1 évig dolgozhattunk napi 8 órában havi 60 500 Ft-ért szakképzettség nélkül közmunkán a jelenlegi 47 000 Ft-tal szemben. Az MSZP idején a szakképzettséghez kötött munkaköröknél kifizették az emelt szakmunkásbért is. A FIDESZ nem teszi ezt meg. A legtöbb önkormányzati foglalkoztató a szakmunkához kötött munkavégzésre segédmunkási státuszban alkalmaz közmunkást. A közmunkákra fordítható pénzt felére csökkentette a FIDESZ, ahogy kevesebb ember van közmunkán is. Az intézményes közfoglalkoztatás pedig már csak emlék, helyette kubikolásra kényszerítés folyik. Ezért véleményünkkel megkerestük a FIDESZ egyik képviselő asszonyát Selmeczi Gabriella személyében. Az alábbiakban olvasható kérésünk és véleményünk a FIDESZ politikájáról.



"206 ezer közmunkás él több pénzből, mint eddig

2012. február 21., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
A kormány idén 206 ezer olyan embernek ad munkát, eddig segélyből élt, így ők havonta 18 500 forinttal több pénzből tudnak élni, mint eddig – közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MTI-vel a szocialista Gúr Nándor keddi szavaira reagálva.
A parlament foglalkoztatási bizottságának MSZP-s elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, a szocialista kormány alatt nem nettó 47, hanem – alacsonyabb minimálbér mellett is – 60 ezer forintot kaptak a nyolc órában foglalkoztatott közmunkások.
Selmeczi Gabriella közleményében azt írta, arra kéri Gúr Nándort, “számoljon egy kicsit: hány ember életét könnyíthette volna meg akár csak egyetlen nokiás doboznyi pénz”.
A szóvivő hozzátette, “a szocialistáktól átvett örökség nyomán” 595 ezer ember él 28 500 forintos jövedelempótló segélyből. A jelenlegi kormány azonban – folytatta – idén 206 ezer, eddig segélyből élő embernek ad munkát, így 206 ezren havonta 18.500 forinttal több pénzből tudnak élni, mint eddig, a rászoruló családokat pedig egyéb szociális támogatásokkal is segítik.
“Ezt a szocialisták nem tudják értékelni, mert az eddig nyilvánosságra került korrupciós ügyeik ennek sok ezerszeresével károsították meg az adófizetőket” – zárta közleményét Selmeczi Gabriella."


Tisztelt Képviselő Asszony!


Nem értjük sok ezren szavait és pártjuk hozzá állását és a magyar politikai acsarkodást! Az Önök pártja a FIDESZ is ugyan azt csinálja, mint az MSZP egymást piszkálja, lejáratja és egymás igazát bizonygatva nehezíti meg az emberek az állampolgárok életét. 
Az Önök kormánya egy "kártékony, hazug parazita" a Magyar emberek nyakán, akik vissza élnek az emberek bizalmával és akaratával. 

Mennyi is az Ön havi fizetése kedves képviselő asszony hány százezer, vagy millió forint is?

Önök hazudnak éjjel-nappal, elvesznek mindent a magyar emberektől. Lehelten adókkal (kamatadó, ebadó, csekkadó, telefonadó, ingatlanadó) és törvényekkel (szabálysértési bírságok emelése, stb) gyilkolják meg a magyar embereket, akik éhen halnak, megfagynak otthonaikban, hajléktalanokká válnak és a beígért munkahelyek helyett egyre többen keresnek tartósan állást. Az Önök kormánya elvette a munka becsületét, a közmunkát Önök diszkriminálják jog és törvényellenesen. A közmunkásokat, akik többségének ez az egyetlen lehetőség a munkavállalásra és családjának eltartására, gyermekei iskoláztatására felnevelésére megkülönböztetik az elsődleges munkaerőpiacon dolgozóktól függetlenül kezelik! Az Önök kormánya nem adja meg a mindenkori MINIMÁLBÉRT a közmunkán dolgozóknak, hanem részükre egy törvénytelenül kitalált KÖZMUNKÁS BÉRT fizet! 

Az MSZP idején a közmunkások havi nettó 60 500 Ft-ot kaptak kézbe napi 8 órai munkájuk után, ezzel szemben az Önök kormánya havi nettó 47 000 Ft-ot fizet ezen embereknek. 

Az Önök kormánya jogtalanul csökkentette a havi 28 500 Ft-os Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatás összegét 22 800 Ft-ra, az MSZP felemelte ezen összeget a korábbi 26 200 Ft-ról 28 500 Ft-ra.

Ezek Tények! Rosszabbul és még nehezebben élünk mint az MSZP kormányzat idején, akkor lássuk sorban a puszta matematikát:

Az Önök kormánya ÁFA csökkentés helyett ÁFA emelést hajtott végre a korábbi 25% Általános Forgalmi Adót 27%-ra emelték, ezzel is drágították a megélhetést, mert drágult az élelmiszer, a közlekedés, az alapvető létfenntartás, lakhatás költsége. Van ésszerű javaslat az Magyar Szociális Fórum részéről -honlapjáról, mégpedig " az életmentő gyógyszerek és egészségügyi segédeszközök Áfájának 9 százalékra csökkentése a jelenlegi 27 százalékról. A megélhetéshez és az életben maradáshoz szükséges szolgáltatások, a gáz, a víz, a csatorna és a villanyáram díját terhelő 27 százalékos áfa 12 százalékra mérséklése, mely negyedével csökkentené a rezsiköltséget, és több százezer családnak jelentene azonnali könnyebbséget." Ezzel tudomásunk szerint Önök nem foglalkoznak, Önök nem törődnek az emberek létfenntartáshoz való jogával.

Az Önök kormánya nem törődik az emberek lakhatáshoz való jogával sem, hiszen nem állították le a kilakoltatásokat sem "idézet a Magyar Szociális Fórum honlapjáról -Nem állították le azoknak a kilakoltatását, akiknek nincs hová menniük, nem vonták vissza a végrehajtóknak adott engedélyeket 5050 lakás elárverezéséről 15 ezer ember feje fölül. " 

Az Önök kormánya nem segíti a fiatalok első lakáshoz jutását. Minimálbérből és az egyre alacsonyabb keresetű bérekből nem lehet hitel nélkül önálló lakást venni, nem hogy fenntartani azt.

Az Önök kormánya nem törődik a bérből és a fizetésből élő emberekkel, hiszen a közmunkásoknak nem adják meg a nettó havi 60 ezer forintos minimálbért a jelenlegi 47 ezer forintos helyett. Az új Munka törvénykönyve által megvonják a műszakpótlékokat egyéb juttatásokat a kis emberektől! Önök képviselők havi menyi is 745 ezer forintot keresnek, vagy még többet míg egy dolgozó kis állampolgár sokszor még a minimálbért sem kapja meg, ahogy a közmunkások! 

47 ezerből nem lehet lakbért, közüzemi díjakat fizetni, élelmiszert és ruhákat vásárolni egy családnak. Hol is van az a sok millió munkahely? Helyette lesz sok millió munkanélküli, reményvesztett ember...

22 ezer forintból sem lehet lakbért, közüzemi díjakat fizetni, élelmiszert és ruhákat vásárolni egy családnak, ezáltal a fekete gazdaság az egyetlen út...

Az Önök kormánya nem segíti a keresztény családalapítást és semmi mást. A mai bérek és életbeni nehézségek nem ösztönzik a mai gyermekvállalást és a tiszteséges munkát. 

Tisztelt képviselő asszony javasoljuk, hogy változtassanak politikájukon és image építésükön, mivel a Magyar emberek tömeges külföldi kivándorlása és fogyása azt eredményezheti, hogy lesz egy ország állampolgárok nélkül. 

Az Önök kormánya a szükségszerű az életet megkönnyítő intézkedések bevezetése helyett újabb megszorításokat jelentett be: kétszer akarja megadóztatni a béreket és a fizetéseket, egyszer a folyószámlára történő átutalásukkor, azután pedig felvételükkor a folyószámláról. További adó terheli az állampolgárt a csekk befizetésekor, sőt akkor is, amikor befizeti a jövedelemadóját. A megszorítás minden eddiginél súlyosabb helyzetbe hozza a szociális ellátórendszereket. A gyógyszertámogatás 40 milliárd forintos csökkentése az emberek egészségi állapotának romlását fogja előidézni, a nagyvárosi tömegközlekedés költségvetési támogatásának csökkentése miatt jövőre emelkedni fognak a viteldíjak. A kutatási és fejlesztési célokra fordított támogatás 25 milliárd Forintos csökkentése oda vezet, hogy a kormány megfosztja az országot a műszaki-tudományos fejlesztés hazai lehetőségétől, és külföldi érdekeknek rendeli alá a honi fejlesztést. A jelenlegi politika erőltetése emberéletekbe kerül, tömeges öngyilkossághoz, fagyhalálhoz, az emberek egészségi és anyagi állapotának lepusztulásához vezet. Ennek a folyamatnak úgy kell véget vetni, hogy a kormány nem csak a bankokkal, hanem a társadalommal is párbeszédbe bocsátkozik, és tiszteletben tartja az élethez való legalapvetőbb emberi jogot ezért szükségszerű lenne, hogy többek között  függesszék fel az „új komplex minősítő vizsgálatok” néven elhíresült intézkedést a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. december 29-i (CXCI.) törvényt végrehajtását, mert a rokkantak létét veszélyeztetik.  Csökkentsék az Általános Forgalmi Adót (ÁFA), ezzel is gátat szabva az újabb áremeléseknek. Teremtsenek valós munka helyeket statisztikai számok helyett. Tisztelgéses munkabért a dolgozó embereknek, egységes bért a nem közmunkások és a közmunkások részére.

Kérjük Önt képviselő asszony mondjon igazat és ne az emberek ellen dolgozzon Kormányuk, hanem az emberekért, mert ellenkező esetben a 2/3 örökre elveszik, ahogy pártjuk is a következő választásokon!

Vegyék komolyan a Magyar Társadalom problémáit és hozzanak végre mindenki számára elfogadható törvényeket, szabályokat és teremtések meg az élhető MAGYARORSZÁG alapjait megszorítások nélkül igazságos alapokon.

Kíváncsian várjuk, mikor veszik komolyan a magyar embereket, a saját választópolgáraikat és a többi Önök által kirekesztett embert.

Tiszteltetettel:

A Közmunka is Munka Blog szerkesztői és tagjai

Nincsenek megjegyzések: