Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 23., szerda

Nyugdíj Riadó


sakál-A mai napon jutott el csoportunkhoz az alábbi Felhívás, amely egyben tiltakozás is. A FIDESZ gátlástalan emberei újabb emberiség elleni bűnöket akarnak elkövetni, amely egyaránt érint idős és fiatal állampolgárt.
A FIDESZ csökkenteni akarja a 100.000 Ft feletti nyugdíjakat. Ezzel még együtt is tudnánk érteni, hiszen az aktív dolgozó emberek nem keresnek minimálbéren 100.000 Ft-ot havi szinten kézbe. Tény a megélhetés és az öregkor is nehéz. De a tervezett átalakítás mikéntje nem egészen átgondolt.
Előbb utóbb emelik a nyugdíjkorhatárt is. 
Bár már semmin nincs meglepődve csoportunk, hiszen a napvilágot látott információk  szerint már csak egy lépés, és azok, akik nem szültek vagy nemzettek gyereket, egyáltalán nem kaphatnak majd nyugdíjat - a többi között így vélekedett Barát Gábor a nemzetgazdasági minisztérium Családbarát Magyarországért Munkacsoportjának nemrég nyilvánosságra került "A középosztály gyermekvállalási forradalma címet viselő" tervével kapcsolatban. Erről részletesen itt lehet olvasni: http://www.nepszava.hu

Szerintünk össze kellene fogni a nyugdíjas érdekvédőknek és a fiatal munkavállalóknak és állampolgároknak. Mert Ma véleményünk szerint úgy áll a helyzet, hogy  nyugdíjasoknak minden megjár a fiataloktól mindent elvesz az állam és ellehetetleníti azt, hogy legalább olyan feltételekkel menjenek és pihenjenek nyugdíjba  a mostani fiatalok majd ha eljő az idő, mint a  mostani idősek! 


Mindettől függetlenül azért közzé tesszük itt az ELTE Társadalomtudományi Kar felhívását alább:



Nyugdíj Riadó!!!!!

Kurtítani akarják a 100.000 Ft feletti nyugdíjakat 20%-kal. Ebből a levont összegből akarják a minimál nyugdíjon élők nyugdíját emelni. Visszamenőlegesen is ez a terv.
Tiltakozzatok és küldjétek tovább ezt az anyagot.
Januártól jön az alap - és a munkanyugdíj? 
Mindenkinek 20 százalékkal csökkenne a nyugdíja, de a kisebb összeg mellé 20 ezer forintos alapnyugdíj járna - ez a kormány legújabb terve. Simonovits András közgazdász szerint az elképzeléssel azok, akiknek a nyugdíja az átlag alatt van, jól járnának, akiknek viszont 100 ezer forint fölötti az ellátása, csökkenne a pénze.
Ne legyen illúziója senkinek! Meg fogják lépni!
Már 1998-2002 között is megtették, hogy a magasabb nyugdíjak rovására emelték az alacsonyabb nyugdíjakat!!!
Csak a nagy nemzeti kábulatban már elfelejtkeztünk a 11 és 14%-os differenciálásról (31.740.- Ft felett és alatt).
IGEN! NEM ÉRTEK EGYET! azzal, hogy a társadalom perifériájára került szerencsétlenek kilátástalan helyzetét azon öregek nyugdíjának csipegetéséből oldják meg, akik egy életen át tisztességesen, szorgalmasan dolgoztak, tanultak azért, hogy emelkedjen a fizetésük, mert elhitték, hogy öreg korukra így lesz a megélhetésüket biztosító nyugdíjuk! 
Azért adóztunk, járulékoztunk keményen az utolsó munkanapig bezárólag, hogy a befolyt pénzből a mindenkori kormány tartsa rendben az ország és a társadalom dolgait! Így sikerült nekik! 
Az államot irányító elit ezt a gondot – az állam iránti nagy aggodalmában - a nyugdíjasok nyakába varrja, miközben a fideszes gazdasági és politikai elit semmilyen felelősséget, semmilyen áldozatot nem vállal az elmúlt két év gazdasági baklövéseinek következményeiért! 
Ez egyszerűen: nem tisztességes! Véleményem szerint: aljasság! 
Ilyen emberek nem kormányozhatnak egy szerencsétlen országot Európában még akkor sem, ha a megtévesztett fülkeforradalmárok 2/3-os hatalomra segítették őket! 
Úgy gondolom, itt az ideje a cselekvő magatartásnak, és a nyugdíjasoknak is meg kell jelenni a kormány politikája elleni tüntetéseken! 
A nyugdíjasoktól mindent el lehet és el kell venni!
Egyáltalán! Minek vannak? Hiszen már csak fogyasztanak!
Kell a pénz a FIDESZ oligarchiáknak, barátoknak, a képviselőknek, az adót nem fizetőknek, a csalóknak, a gazdagoknak! 
Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni, ha Orbán hozzá nyúl az öregségi Nyugdíjakhoz!
Nem hagyjuk!
Pillanatnyilag még terv, de valamikor az lesz.
Egyébként a ma már öregségi nyugdíjban levők nyugdíját jogtalanul csökkentené Orbán, mint ahogy a magánnyugdíjak lenyúlása is törvénytelen volt.
Ne hagyjuk, mert már most nyomor van, akkor mi lesz, ha Orbán megint álmodik egy nagyot. 

Kedves Olvasó!

Az elmúlt napokban komoly, indulatoktól sem mentes vita bontakozott ki az ellenzék és a Fidesz között arról, hogy ki milyen nyugdíjrendszert szeretne.
A vitában sok mindenki sok mindent állított, a tisztánlátás érdekében lássuk a tényeket!
Jelenleg Magyarországon 3 millió 753ezer nyugdíjas van.
Bajnai Gordon kormánya 2009-ben 2835 milliárd forintot fordított nyugdíjak kifizetésére, ebből mintegy 590 milliárd forint volt az, amit az adóbevételekből csoportosított át, hogy a nyugdíjkassza hiányát fedezze.
Tehát a befolyó nyugdíjjárulék 590 milliárddal (21%-al) volt kevesebb a kifizetett nyugdíjnál.
Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere, a következőt nyilatkozta január 7-én: "Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetői pénzekből...
"Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni."
A cikkben a következő is szerepel:
"Az úgynevezett svéd modell elvben roppant igazságos, de korántsem humánus: a mainál 15-20 százalékkal kisebb nyugdíjat fizetne, és akár 70 éves korig (?) dolgoztatná a munkavállalókat."
Még 2001. júniusában a svéd-modellt taglaló előterjesztést készített az Orbán-kormány pénzügyminisztere, mely azzal zárult, hogy a részletek kidolgozását haladéktalanul meg kell kezdeni.
Az Orbán-kormány a svéd-modellre épülő rendszer bevezetésének előkészítése mellett döntött. 
A bevezetést akkor vélhetően a kormányváltás akadályozta meg. 
A fentiekből világosan látszik, hogy mit tett volna már akkora Fidesz, ha tovább kormányoz. 
Még két adat: ma Pest megyében 312 677 nyugdíjas van, az átlagos nyugdíjuk 82 419 Forint. 
Ha Varga Mihály és Orbán Viktor a Nyugdíjalapból elvesz majdnem 600 milliárdot, csupán 67 583 Ft kifizetésére lesz lehetőség.
Ez havi 15 ezer, évi 180 ezer forint csökkenés!
Nyugdíjak Pest megyében az MSZP kormány alatt a Fidesz svéd-modellje alapján 82 419 Ft, 67 583 Ft havi csökkenés 14 836 Ft éves csökkenés 178 032 Ft. 

Ezek a száraz tények.

Ha Ön sem szeretné, hogy a jelenlegi, vagy majdani nyugdíja radikálisan lecsökkenjen, esetleg idős szülei nyugdíja zsugorodjon össze, tegyen érte!
Átlagosan több mint 20 évet élünk nyugdíjban! Ne nyomorban tegyük! 
Az első lépés amit tehet, hogy továbbküldi ezt a levelet ismerőseinek!
Még egyszer, ha egyetértesz a felvetésekkel akkor; Küldd hát tovább ismerőseidnek!!

Köszönöm.

Szentgyörgyi József
ELTE Társadalomtudományi Kar
polgármester, Halásztelek 

Ha egyetértesz, küldd tovább!

Nincsenek megjegyzések: