Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 11., péntek

Miért nem tájékoztat a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága...

sakal- Ezúton tesszük közzé blogunk és érdekvédelmi csoportunk megkeresését, melyet a Kaposvári közmunkások ügyében indítottunk el, azonban sajnos a mai napig nem kaptunk az ígéret ellenére a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságától tájékoztatást az általunk kezdeményezett vizsgálat eredményéről. Ezért okkal feltételezzük, hogy ezen hivatal a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve elkötelezett a FIDESZ kaposvári embereinek, így hagyja a szabálytalan közfoglalkoztatás további folytatását, a közmunkások további megaláztatását!

Bízzunk benne, hogy a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság komolyan veszi kérésünket és mielőbb lefolytatja szükséges vizsgálatokat és elmarasztalja Kaposvár városát!
Az alábbiakban olvashatók az eddigi levelezések:



Tisztelt Nemzeti Munkaügyi Hivatal!

Azért keressük meg Önöket, mivel Kaposváron is elindult az idei közmunkaprogram, melynek keretében, mintegy száz embert foglalkoztat  Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatalának Városgondnoksága. A munkavállalók havi keresete 47 ezer forint ami ha nem lenne elég megalázás talán még elviselhető volna. Azonban nem biztosít a városgondnokság MUNKARUHÁT, az emberek saját utcai ruhájukban, vagy már korábbi munkahelyről származó saját munkásruhában dolgoznak. Nincs elegendő egyéni védőfelszerelés sem, például munkavédelmi kesztyűnek a hetven forintos OBI-is szövetkesztyű áll csak rendelkezésre, amely gyorsan kiszakad. Nem kapnak a  munkások védőitalt. Nincs a munkások részére kijelölt pihenőhely sem. Az embereket fenyegetik, megalázzák. Kötelező hordaniuk a KAPOSVÁRÉRT DOLGOZOM feliratú sárga mellényt, ez megalázó és az emberi önérzetet is sértő és ez nem MUNKARUHA. 
Sajnos a közmunkások nem mernek hivataluknak szólni , mivel folyamatos fenyegetés alatt állnak, ezért tolmácsoljuk a problémát és segítségüket kérjük abban, hogy KAPOSVÁR VÁROSA is tartsa be a munkavédelmi szabályokat és, hogy a város mint foglalkoztató biztosítson a városgondokságnál dolgozó közmunkásoknak MUNKARUHÁT, EGYÉNI VÉDŐESZKÖZÖKET, VÉDŐITALT, PIHENŐHELYET. 

Ajánlott bejegyzések és hozzászólások:





Előre is köszönjük intézkedésüket a kaposvári közmunkások nevében:

Közmunka is munka blog szerkesztői
______________________________________________________________________


Iktatószám: 3286-2/2012-5020
Ügyintéző: 
Telefonszám: 

Tárgy: tájékoztatás


Tisztelt Bejelentő!

Tájékoztatom, hogy a kaposvári Polgármesteri Hivatal Városgondnoksága elleni bejelentése a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságához elektronikus úton megérkezett.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatalról és a szakmai irányítása alá tartozó szakigazgatási szervek feladat és hatásköréről szóló323/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 17-18. §-a alapján a bejelentés kivizsgálására vonatkozóan megállapítottam hatásköröm hiányát.

Fentiekre és a bejelentés munkavédelmi tartalmára való tekintettel, bejelentését a munkavédelmi ellenőrzés lefolytatására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve (Címe: 7400 Kaposvár, Csokonai u. 3.) részére, az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló 2004. évi XXIX. törvény 141. § (5) pontja alapján kivizsgálás céljából áttettem.

A kivizsgálás eredményéről Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve fogja Önt tájékoztatni.


Budapest, 2012. március 22.

Tisztelettel:



főosztályvezető

Munkavédelmi Főosztály



Nemzeti Munkaügyi Hivatal

Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság

1 megjegyzés:

Kelenföldi Ferenc írta...

Ilyet Én is láttam Szigetváron mármint láthatósági mellényre rá van írva hogy Szigetvárért dolgozom .
Szerintem is megalázó. Inkább azt kellene rá írni hogy ÉHBÉRÉRT DOLGOZOM!!!