Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 22., kedd

A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének tájékoztatása

sakál- 2012. március 21-én Blogunk és érdekvédelmi csoportunk közérdekű bejelentést tett a kaposvári közmunkások által szerkesztőségünkhöz eljutott munkavédelmi szabálytalanságokról a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságához. Ezen hivatal 2012. március 22-napján válaszolt részünkre, egyben leírták, hogy illetékességből továbbították bejelentésünket a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve részére. Ez a szerv lett területileg illetékességből kijelölve a szükséges munkavédelmi ellenőrzések lefolytatására kijelölve.  


Előzmény: Miért nem tájékoztat a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága...

Mivel azonban csak a mai nappal (2012.05.22) érkezett meg ezen hivatal tájékoztatása arról, hogy 2012. március 28-án a szükséges ellenőrzés lefolytatásra került Kaposvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága, mint foglalkoztató ellen, így okkal feltételeztük, hogy a hivatal elkötelezett a FIDESZ kaposvári emberinek. Feltételezésünk hála istennek alaptalannak bizonyult ezért ezt a továbbiakban nem tartjuk fel és ezen célzott megnyilvánulásunkért ezúton is elnézést kérünk a munkavédelmi szervektől.


Ezúton tesszük elérhetővé a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett, kitakart (telefonszám, ügyintéző neve) részekkel, de változatlan tartalommal a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve által a blogunk részére írt megkeresést.

A levél képre való kattintással nagyítható és olvasható!


Mivel azonban nem kaptunk konkrét választ és részletes tájékoztatást ezért újabb megkeresést írtunk


Tisztelt ...................................... Úr!


Köszönjük gyors válaszukat és tájékoztatásukat!

Örömünkre és megnyugtatásunkra szolgál, hogy hivataluk mégiscsak lefolytatta ez év március 28-án levelük tanúsága szerint bejelentésünk alapján keletkezett szükséges munkavédelmi ellenőrzést Kaposvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága munkáltatónál.

Kérdésünk, hogy miért közel kettő hónap eltelte után ismételt sokadik megkeresésünkre tájékoztatják csak érdekvédelmi csoportunkat?

Azt írják, hogy az ellenőrzés során feltárt munkavédelmi hiányosságokra a szükséges intézkedéseket megtették. Korábban azt a tájékoztatást kaptuk az Országos központtól, hogy részletes tájékoztatást kapunk a vizsgálat eredményéről, ezért a következő kérdésünk, hogy milyen konkrét hiányosságokat tapasztaltak?

Milyen konkrét intézkedéseket tettek?

Rendszeres lesz-e a közmunkások és az azokat foglalkoztató cégek, szervezetek és hivatalok ellenőrzései a jövőben?

Szeretnénk tisztán látni, mivel naponta is több megkeresést kapunk és úgy tűnik, hogy a helyzet nem igazán változik, Kaposvár városában is továbbra is saját "utcai, vagy korábbi munkahelyről származó" ruhájukban dolgoznak a közmunkások, kik továbbra is hiányolják a védőitalt és többi feltételt.

Várjuk ismételt, korrekt minden részletre kiterjedő tájékoztatásukat és választ a kérdéseinkre.

Tisztelettel:
a Közmunka is Munka Blog és érdekvédelmi csoport

Nincsenek megjegyzések: