Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 23., szerda

Önkénteseket toboroznak a Kapostüskevári Vasútállomásra


Figyelem minden álláskeresőnek, akik részesülnek a havi 22 800 Ft-os Foglalkoztatást Helyetesítő támogatásban!


A Verebély László Vasúttörténeti Egyesület Közhasznú Szervezet önkénteseket keres közérdekű önkéntes tevékenység keretében történő munkavégzéshez.

Az egyesület az önkéntes foglalkoztatáshoz kapcsolódó regisztrációja sikeres volt. A civil szervezetet nyilvántartásba vette a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Esélyegyenlőségi Főosztálya. 

A civil szervezet keres Kaposvári megbízható, jó megjelenésű, lehetőleg fiatal magyar állampolgárokat, akik részt vennének határozott időtartamban a Kapostüskevári vasúti megállóhely utasvárótermének napi szintű üzemeltetésében, a megállóhely területének rendszeres takarításában és gondozásában, valamint a 2011-ben megkezdett épület felújításának folytatásában.

Az önkéntesek bevonására, az egyesületnek azért van szüksége, mert az eddigi tagok szabadidejükben végzik a megállóhely üzemeltetési és karbantartási munkálatait, melyek az egyéb feladatok elvégzése mellett egyre nehezebben lehetségesek.

Mivel a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők csak akkor kaphatják meg a jövőbeni támogatást, ha a 2011. évtől legalább harmincnapos munkaviszonyt, vagy önkéntességet tudnak felmutatni az évenkénti felülvizsgálatok során.

A leszakadó térségekben, és hátrányos helyzetű településeken élők nagy része azonban nem tud elhelyezkedni a versenyszférában, az önkormányzatok pedig csak korlátozott számban tudnak közfoglalkoztatást biztosítani számukra, ezért lesznek olyan foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, akik csak abban az esetben juthatnak továbbra is támogatáshoz, ha önkéntességet vállalnak. 

A Verebély László vasúttörténeti Egyesület ezért várja a leendő önkéntesek jelentkezését a Kapostüskevári vasútállomáson személyesen, vagy a vlvte kukac freemail. hu email címen.

Nincsenek megjegyzések: