Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 8., kedd

A rokkantak tényekkel cáfolják a hisztériakeltés vádját


Budapest, 2012. május 8. kedd

     Adatokkal és tényekkel cáfolják a rokkantak a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnak (NRHSZ) azt a vádját, amely szerint hisztériakeltést folytatnának az új komplex felülvizsgálati rendszer embertelenségei miatt, és a tavaly decemberben elfogadott CXCI. rokkant-ellátási törvény visszavonásáért. A vádat megfogalmazó Székely Ildikóhoz, az NRHSZ főosztályvezetőjéhez eljuttatott levelükben rokkant-visszaminősítések miatt bekövetkezett tragédiák, köztük öngyilkosságok soráról számolnak be – írta a Magyar Szociális Fórum a hozzá eljuttatott levél alapján.
    Az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport az alábbi tényeket szegezi szembe a kormányszerv „hisztériakeltési” vádjával:
-     Átképezni küldtek egy tüdőrákost, aki nem sokkal később meghalt.
-     A veszprémi nyugdíjbiztosító intézetben szíven szúrta magát egy zirci rokkantnyugdíjas, mert fellebbezését elutasították, megfosztották rokkantsági nyugdíjától, és helyette 28500 Forint szociális járulékban akarták részesíteni.  Csak annyit mondott, hogy „ha én ennyit érek ennek az országnak…”, majd késsel szíven döfte magát.
   800 kilogramm esett a lábára, mégsem részesítik rokkantellátásban.
   Munkaképesnek minősítettek egy favágót, aki bottal is alig tud járni.
   14 betegségben szenved, köztük magas vérnyomásban és szívritmus zavarban, szívműtétje volt, mégsem részesítik semmiféle ellátásban. Március-május között három hónapra 37 ezer Forintból kell kijönnie. „Éhezek, nem tudok hozzájutni a gyógyszereimhez, rettegek, hogy elveszítem a lakásomat” – írta az érintett.
   „Szomszédomat, egy csontrákos 45 éves nőt ma vitték Miskolcra, ahol I. fokon 45 százalékra minősítették vissza” – számolt be róla a tanú.
   Mankóval járó súlyos beteget nem százalékoltak le, mert úgy találták, hogy ülő munkára alkalmas. Kérelmének elutasítása után röviddel meghalt.
   Háromszor műtött daganatos beteget rehabilitációs járadékra minősítettek vissza. Ma reggel meghalt.
   Házunkban egy 55 éves asszony kivetette magát az ablakon, amikor folyamatosan elutasították a rokkant nyugdíj iránti kérelmét.
   Öngyilkos lett egy negyed tüdővel, csípőprotézissel élő kőműves, akinek egy év alatt hétszer tört el a csontja, a bizottság mégis rehabilitálhatónak ítélte. +++

Előzmények a www.mszfszk.hu  honlapon

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: