Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 15., kedd

Kaposvár, ahol nincs közérdekű munka...


sakál- A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény az állami foglalkoztatási szervet jelöli ki a közérdekű munka végrehajtására. Az állami foglalkoztatási szervnek a közérdekű munka végrehajtása céljából nyilvántartást kell vezetnie a közérdekű munkára kijelölhető foglalkoztatókról, valamint a közérdekű munkára kötelezett elkövetőkről. Ez nem is hangzik olyan rosszul, ám a mai napon megkaptam azt a Rendőrségi Határozatot, melyben leírják, hogy amennyiben nem jár sikerrel "kreált" szabálysértési ügyemben a kiszabott pénzbírság adók módjára történő behajtása, úgy az eljáró Rendőrkapitányság, mint  Szabálysértési Hatóság  kezdeményezni fogja a pénzbírság elzárásra történő átváltoztatását.
Azt is írják, hogy Kaposvár Városban nincs lehetőség közérdekű munka végzésére!
Ez diszkrimináció, amely sérti az egyenlő bánásmódot és az állampolgárok munkához való jogát.
Bár korábban jeleztem már többször is az eljáró hatóságnak, hogy nem tudom befizetni egy összegben a kiszabott pénzbüntetést, amelynek kiszabása jogszerűtlen, hiszen az EU tag államokban a hatóság előbb figyelmeztet, majd csak azt követően szankciónál, ha a polgár ugyanazon cselekményt másodjára is megvalósítja. 
Korábbi blogbejegyzésemben már leírtam, hogy nem követtem el azt a "közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése" szabályszegést mellyel megvádolt az eljáró rendőri hatóság.
Elgondolkodtató mindenesetre, hogy az esetemben kiszabott 8000 Ft-nyi bírság be nem fizetésének jogkövetkezményei a következőek 1napi közérdekű munka (legfeljebb 6 óra időtartamban) 5000 Ft-ért, ha erre lenne lehetőség Kaposváron, vagy 8 nap elzárás 8000-ért, napi 1000 Ft-os pihenés (mindez persze az államnak napi 8500 Ft-jába kerül, tehát a 8 nap elzárás esetemben 68 800 Ft-ba kerülne, ez biztosan jól megéri) lenne.
Jelenleg Kaposvár Város Polgármesteri Hivatalának Közigazgatósági Igazgatósán landolt eddigi ügyem méghozzá az adóügyi irodánál. Talán ők belátóbbak lesznek...
Folytatás következik hamarosan, ahogy az élet rendezi!

Az első rész: Vasárnaptól jönnek a fix bírságok...



Nincsenek megjegyzések: