Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. május 29., kedd

MSZF-szolidaritás a repülőtéri dolgozók harcával


Budapest, 2012. május 29. kedd
      A Magyar Szociális Fórum kedden szolidaritásáról biztosította a repülőtéri dolgozókat a létbizonytalanság, a több ezer családot érintő elbocsátások és a légi közlekedés színvonalának folyamatos csökkenése ellen vívott harcukban.
      Szolidaritási nyilatkozatában az MSZF rámutat, hogy a repülőtéri dolgozók helyzetében sűrítve jelennek meg a magyar munkavállalókat sújtó gondok: a privatizálás következményei, a nemzetközi cégeknek való kiszolgáltatottság, a korrupció, a munkajog és a munkahelyi biztonság semmibe vétele.
      A repülőtéren uralkodó állapotok nem csak a repülőtéren és környékén dolgozók közvetlen megélhetését veszélyeztetik, hanem több milliárd forintos kárt is okoznak a nemzetgazdaságnak azzal, hogy kevesebb turista érkezik Magyarországra. Ez a veszteség érinteni fogja a szociális ellátórendszert, az egészségügyet és más területeket is – áll a közleményben.
      A Magyar Szociális Fórum szerint a magyar légiközlekedési vállalat megszüntetése összeegyeztethetetlen a nemzeti érdekekkel, amelyekre a kormány oly gyakran hivatkozik. Perspektivikusan is sérülhetnek a nemzeti érdekek azzal, ha külföldi társaságoknak árusítják ki a MALÉV repülési jogait. A történtek hosszú távon is megpecsételhetik a magyar légiközlekedés sorsát, és előre vetítik annak valószínűségét, hogy egy leendő új légitársaság sokkal drágábban vásárolhat majd új jogokat, mint amennyiért a jelenlegieket kiárusítják – áll az MSZF szolidaritási nyilatkozatában a repülőtéri dolgozók harcával.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: