Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 7., szerda

Elindult a kaposvári közmunka

sakál- mint korábban írtuk  2012. március 1-étől közfoglalkoztatási program indult Kaposváron, amely 100 ember részére  biztosít munkalehetőséget  a Városgondnokság keretein belül. A munkavállalók elsősorban köztisztasági és vízelvezetési feladatokat végeznek el. 
Blogunk megpróbált utána jár, hogy a felvett  munkavállalók részére jár-e munkaruha, védőital, pihenőhely és, hogy a Hivatal be kívánja-e tartani az Mt. rendelkezéseit. Sajnos a Városgondnokság válaszra sem méltatta szerkesztőségünket ez eddig!
Közben csapatunk is utána járt a dolgoknak és a munkát végzőktől megtudtuk, hogy a munkaruhát nem biztosít a város részükre és az egyéni védőeszközökből is hiány van. Tovább figyeljük az eseményeket és ha  nem lesz változás, úgy kénytelenek leszünk a munkavállalók érdekeit képviselni és a szükséges hatóságokat értesíteni.
Amennyiben olvassa valamelyik érintet közmunkás dolgozó ezen bejegyzést keresse meg szerkesztőségünket!

Mai tudósítás a Kapospont hírportálról:

Elindult a tavaszi nagytakarítás Kaposváron

2012-03-07 17:03:12

A közmunkások jelenleg a köztereket, parkokat takarítják, valamint a vízelvezető árkokat és külterületi földutakat is rendbe teszik. A lakók is készülhetnek, hiszen hamarosan indul a tavaszi lomtalanítás is.
Nagyban zajlik a nagytakarítás Kaposvár közterein. Márciustól 27 közmunkás tisztíja a város köztereit. És több mint 70 ember pedig az árkokat és a külterületi  utakat teszi rendbe.

- Kaposfüredtől egészen a Töröcskei zártkertig mindenütt elő fognak fordulni. Felmértük azokat a vízárkokat, amelyek nem jól funkcionálnak, ahol mélyíteni kellene, ahol az iszapot ki kellene szedni. Ez szinte minden utcát érinthet, ahol nyílt árkok vannak - tájékoztatott a Kaposvári Városgondnokság vezetője, Hartner Rudolf.

A lakók is készülhetnek a tavaszi munkákra. Március 26-tól ugyanis indul a lomtalanítás.
Sokan máris elkezdték a tavaszi kerti munkákat. Az elmúlt napokban gyakran riasztották a tűzoltókat kisebb avartüzekhez annak ellenére, hogy Kaposváron tilos égetni.

- Somogyban jelenleg nincs tűzgyújtási tilalom, de ettől függetlenül vigyázni kell, mert a csapadék olyan kevés volt, hogy kiszáradt a növényzet, ezért egy eldobott cigarettacsikktől is keletkezhetnek olyan tüzek, amelyek veszélyezteteik az úton közlekedőket vagy akár a szabad területeket - tudatta a KaposPontal a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Gaál Attila.

A tűzoltók arra kérnek mindenkit, hogy senki ne dobjon el égő cigarettát, és ha valaki tábortüzet rak, akkor indulás előtt öntse le vízzel, vagy fedje le valamivel.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

(Csak munkalehetőséget biztosítanak nem megélhetést) A Városgondnokság egyik munkavezetője (Kaposvár Zrínyi u) a Kaposvárért (éhbérért) Dolgozom feliratú mellény nem viselése esetén és 5 perc késésért kirúgatja az embereket de bezzeg az árokásáshoz iszapmeréshez a saját ruhánkat hordani kötelező ha nem tetszik el lehet menni jön helyettetek más szöveg megy az emberek pedig nem mernek már szólni félelmükben az arra illetékes munkaügyi hatóságoknak sem Amennyiben nem biztosítanak munkaruhát védőfelszerelést Én felhívom a megfelelő hatóságot és ha nem történik semmi intézkedés Kaposváron azt köszönhetjük Szita Károly polgármesternek aki a helyi ellenőrző hatóságoknak majd utasításba adja hunyjanak szemet e csekély probléma felett hogy a megalázott kifosztott éhbérért dolgozó közmunkások a saját ruhájukban cipőjükben robotoljanak Köszönjük Szita Károly Köszönjük Fidesz Tisztelettel (Egy nem birka közmunkás)

Névtelen írta...

Kaposváron a felvett közcélú munkavállalók részére NEM jár munkaruha, védőital, pihenőhely és, a Hivatal NEM kívánja betartani az Munka Törvénykönyve rendelkezéseit. Sajnos a Szökőkutak városában ennyit ér a városért dolgozó tengődő nélkülöző közmunkát elvállaló EMBER

Névtelen írta...

Az esős napokra is jár e a közcélú munkavállalóknak bér illetve hova álljanak félre rossz idő (eső hó) esetén ?

Névtelen írta...

AZ ÖNKORMÁNYZAT VÁROSGONDNOKSÁG IS UGYANOLYAN MUNKÁLTATÓ MINT A TÖBBI RÁJUK IS VONATKOZNAK A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE ÁLTAL KÉPVISELT DOLGOZÓKAT VÉDŐ TÖRVÉNYEK A MUNKAHELYEKEN MUNKAVÉDELMI OKTATÁS KERETÉBEN EL KELL MONDANI A DOLGOZÓ KÖTELESSÉGEI MELLETT A JOGAIT IS !(munkaruha védőfelszerelés tisztítószerek Stb...) NINCS KÜLÖN MAGYARORSZÁGON KÖZCÉLÚ MUNKÁT VÉGZŐKNEK IS MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE EZT A MUNKÁLTATÓKNAK IS TESSÉK BETARTANI ! A HATÓSÁG BEJELENTÉSRE KÖTELES VIZSGÁLATOT INDÍTANI ÉS AKÁR AZ ÖNKORMÁNYZATOKKAL SZEMBEN IS ELJÁRNI TISZTELETTEL Laci bácsi! (Nyugdíjas munkavédelmi megbízott)

Névtelen írta...

(Szökőkút is van sok virág is van sárga mellény is van nyomor is van stressz is van Mi bajunk lehet ? ) Talán elsikkasztották már a közmunkások felszerelésére járó pénzt is A lehetőségek (Krakus Péter) városában?

Névtelen írta...

Szeretem Kaposvárt!!! (Krakus Péter lll/ll) ügynök de a Kenőpénzt még jobban !!!

Kemenczei Róbert írta...

"Az esős napokra is jár e a közcélú munkavállalóknak bér illetve hova álljanak félre rossz idő (eső hó) esetén ?"

Sajnos nem tudjuk, de elméletileg ha a városgondnokság küldi haza az utcán dolgozó embereket rossz idő esetén a zrínyi utcából, akkor jár részükre az aznapi bér, hanem akkor a munkások elmondása szerint nem kapnak semmit sem.