Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 17., szombat

Népi gyűlés: „Hagyjatok minket élni!”

sakál- Az alábbi közleményt juttatta el blogunkhoz a Magyar Szociális Fórum, amely itt is közzétételre kerül. 


Hagyjatok minket élni – Népi gyűlés az MSZF szervezésében
Budapest, 2012. március 17. szombat

      „Hagyjatok minket élni!” címmel népi gyűlést szervez a Magyar Szociális Fórum a súlyosbodó megélhetési válság miatt, a létfenntartásukkal küszködő emberek érdekében – közölte Simó Endre, a fórum alapítószervezője szombaton.
      A március 25-én (vasárnap) Budapesten tartandó megmozduláson azoknak akarnak szót adni, akiknek nincs miből megélniük, enniük, lakniuk, törleszteniük, emberhez méltóan élniük. Fel akarják emelni a hangjukat az élethez való legalapvetőbb emberi jog hazai folyamatos sérülése, a kilakoltatások és a fagyhalál, az otthonvesztés és az öngyilkosságok miatt. 
     Lakossági követelésekkel akarnak előállni a létfenntartásról, a foglalkoztatásról, az árakról és a bérekről, a közüzemi díjakról, az orvosi ellátásról, a közlekedésről, az iskoláról, a hitelek után fizetendő törlesztő részletekről, az otthonvesztésről és a lakhatásról.
     A Magyar Szociális Fórum szerint Magyarországon több mint három millióan a létminimum szintje alatt élnek, egy-másfél millióan mélyszegénységben. További három millió ember pedig a létminimumot alig meghaladó szinteken tengődik mindennapi, tendenciájában súlyosbodó megélhetési gondokkal küszködik. A fórum azoknak a hangját akarja felerősíteni, akiket a politikai vezetés „roncstársadalomként” emleget, és akiknek a véleményét a „közszolgálati” média mellőzi a politikai vezetés számára kellemetlen szociális kicsengés miatt.
     A tanácskozás nyitva áll minden olyan személy és szervezet előtt, aki és amely a demokratikus normák tiszteletben tartásával kész elősegíteni a 30-as évek óta Magyarországon példátlan megélhetési válság orvoslását. Bíznak benne, hogy a kormány is képviselteti magát. A gyűlés végig nyitott a sajtó előtt is – tudatta közleményében az MSZF.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: