Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 11., vasárnap

Tízezren tüntettek a kormány ellen

sakál-Orbán Viktor lemondását követelték szombaton a fővárosi Kossuth Lajos téren a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes tüntetésén, melyen csaknem tízezren gyűltek össze. A Szolidaritás az Orbán-kormány ellen, a szociális és szabadságjogokért hívta tüntetésre szimpatizánsait. A demonstráción megjelentek ellenzéki politikusok is.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a tüntetésre reagálva egyebek mellett azt írta, "a magyar emberek összefogásának köszönhetően 2010-ben példátlanul nagy politikai stabilitás valósult meg Magyarországon, a Fidesz és a kormány célja pedig ennek a stabilitásnak a megőrzése, folyamatos újrateremtése". Selmeczi szerint "a gazdaság talpra állítása már megkezdődött, e téren vannak sikerpontjaink". "A politikai stabilitást is meg tudtuk őrizni: nincsenek százezrek az utcán, nem jött létre egy társadalmi reformmal szemben olyan tömegellenállás, amelytől meg kell hátrálnia a kormányzó erőknek" - áll a közleményben.- Itt az idő az összefogásra kedves emberek, kedves megalázott közmunkások! Itt az idő az összefogásra és a narancskirályság megbuktatására!

 


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Friss!
MSZP: cselédségnek használja az állam a közmunkásokat

2012. március 12., hétfő, 14:06 • Utolsó frissítés: 3 órája
Szerző: MTI

Címkék: MSZP; közmunka; közfoglalkoztatás; Harangozó Tamás; közmunkások;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm
Twitter

Az MSZP szerint a kormány célja a közmunkaprogrammal nem az, hogy új munkahelyeket teremtsen és minél több embernek biztosítson megélhetést, hanem hogy az állami intézmények fenntartását "kiszolgáltatott, éhbérért robotoló" munkaerővel oldja meg, "állami cselédséget" hozzon létre.

Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón rámutatott: az elmúlt hónapokban csaknem ezer közalkalmazottat bocsátottak el a katasztrófavédelmi intézményektől. Ugyanakkor - folytatta - a katasztrófavédelem takarítói, gondnoki és ügyviteli feladatok ellátására négyszáz közfoglalkoztatott alkalmazását tervezi. "Emberek százait elbocsátják, majd 47 ezer forintért - ha részmunkaidősök, ennél is kevesebbért - visszafoglalkoztatják őket, vagy közmunkásokat vesznek fel helyettük" - mondta.

Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott, jó lenne azt hinni, hogy ez Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének "elfogadhatatlan és aljas magánakciója", de sokkal valószínűbb, hogy a főigazgató "a Fidesz-kormány foglalkoztatási programját hajtja végre". Így az iskolák, kórházak, rendelőintézetek, államigazgatási szervek következhetnek, tízezreket bocsáthatnak el úgy, hogy a helyükre közmunkásokat vesznek fel ugyanarra a munkára, közalkalmazotti bér helyett "állami rabszolgaként", munkajogi védelem nélkül - jelentette ki Harangozó Tamás.

http://hvg.hu/itthon/20120312_kozmunkasok_allami_cseledseg