Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 8., csütörtök

A kaposvári munkaügyi központ minősítése

sakál- a mai napon a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kaposvári Kirendeltsége több álláskeresőt is behívott először 10 órakor tartottak elbeszélgetést három darab vagyonőri állás tárgyában. A leendő vagyonőröket a Somogy Megyei Kormányhivatal alkalmazná állítólag köztisztviselői jogviszonyban. A megbeszélésen elhangzott, hogy előnyben vannak azok, akik már dolgoztak közintézményben és portaszolgálatot láttak el. Az is elhangzott, hogy akinek van Személy és Vagyonőri végzettsége az nem elég, mivel egy másik szakma megléte is szükséges volna. Ez számomra és a panaszosok számára is érthetetlen, hiszen aki OKJ-s Biztonsági Őr bizonyítvánnyal rendelkezik az igen is Szakma és középfokú végzettség, így érthetetlen a hivatal szakmai tudatlansága(!) OKJ-és bizonyítványokról szóló tájékoztató: http://okjinfo.blogspot.com/
" legtöbb munkakört csakis okj képzéssel lehet elvégezni. A magánvállalkozók többségénél is alapkövetelmény lehet az OKJ-s szakképesítés.  Személy és Vagyonőr képzés, azaz biztonsági Őr képzés a következő OKJ-s modulokból áll: Biztonsági Őr 31 861 01 1000 00 00, Testőr 31 861 01 1000 31 01, Vagyonőr31 861 01 1000 31 02.  31-es szám jelenése: 31: középszintű képzés, legalább 8 általános iskolai végzettség kell, hogy elkezdéséhez. "

Aztán tovább fokozódott a délután folyamán a pofátlanság, mivel egy induló villanyszerelői tanfolyamhoz is kerestek kettő leendő hallgatót. A feltételek elhangzása után közölték a nagy lehetőséget, ami szerint a tanfolyam díja több százezer forint/fő (tanfolyami díj +vizsgadíj+az ellátási díj kb 875 ezer forint) sikertelen tanulás esetén a beiskolázott személynek vissza kell fizetnie az összeget. Elhangzott az is, hogy a hamarossan induló tanfolyam decemberig tart minden hétköznap napi 6 órába, ezért mindösszesen csak nettó 37 ezer forint havi költségtérítés jár. Ezen összeg elmarad a minimálbértől, de a közmunkások bérétől is. Az ajánlat sérti a biztonságos megélhetéshez és a létbiztonsághoz való jogot. A Hivatal a helyi önkormányzattal együtt csak a szabálytalan közfoglalkoztatás és a statisztikailag jól mutató tanfolyamok indítására képes. Valós megfelelő magas bérezésű munkahelyekre való kiközvetítésre nem.

Szomorú és elgondolkodtató,az hogy miért tart itt ma országunk és az hogy a Munkaügyi Központ miért asszisztál a helyi önkormányzat olyan szabálytalan köz foglalkoztatásához, ahol a munkavállalókat megillető munkaruha, védőital és egyéni védő felszerelés nincs biztosítva.

Sajnos a hivatalok csak fenyegetőznek és megfélemlítik a nem éppen kellemes helyzetben lévő dolgozni akarókat, vagy a már dolgozókat.
Hol van itt az igazság? Talán Narancsországon túl....

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A legtöbb munkaadó mamár nem ad munkaruhát.Még a közigazgatási hívatalokban is megvonták a ruhapénzt.Ezt a szocialista vívmányt el kell felejteni.

Kemenczei Róbert írta...

Az Mt. szerint mindenkinek jár, bár most hogy belegondolok legitim kormányunk és pártunkra törvények nem vonatkoznak!