Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 1., csütörtök

Válaszlevél a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól

sakál- A 2012.02.28-án elküldött nyílt levelünkre, melyet a magyar politikai pártoknak küldtünk a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője válaszolt. Válaszát ezúton is nagyon köszönjük!
A képviselő asszony levele alább olvasható:

Tisztelt Szerkesztőség!

Közmunkáról küldött véleményüket tiszteletben tartva, kérdéseikre válaszolva az alábbiakat mondhatom.
A Jobbik közmunkaprogramjában a közmunkáért járó bér lenne tulajdonképpen a bérminimum, differenciálva.

Mindazonáltal, a közmunkát nem hosszútávú, tartós munkahelynek szánjuk, hanem tartós munkanélküliség esetén végső segítségnek, a mély szegénységből és képzetlenség eredményezte munkanélküliségből történő kiemelkedési lehetőségnek. Nem lehet ugyanis cél az állami foglalkoztatás, hiszen azt a bért, járulékait, az önök által említett munkaruhát, védőitalt is valamiből ki kell fizetnie a költségvetésnek, és ha az emberek alapvetően az államnál dolgoznak, nem pedig a piaci szférában teremt az állam tömegével új munkahelyeket, akkor egészen egyszerűen gazdaságilag tarthatatlan a rendszer, nincs olyan bevétel, amiből az állami dolgozókat, közmunkásokat fizetni lehet.

A közmunkát a szociális háló részének tekintjük.
Az MSZP kormány alatti közmunkaprogram hatékonysága, eredményessége nagyon rossz volt, pazarló, rengeteg visszaélést, valódi munka nélküli kifizetést jelentett. De ezzel a mostanival sem értünk egyet, mert 47 ezer forint ahhoz sok, hogy érdemi munka nélkül megkapja valaki, de ahhoz nagyon kevés, hogy egy tisztességesen dolgozó embernek ebből kelljen megélnie.

Tisztelettel:

Bertha Szilvia 
Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője 
Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság 
Jobbik Gazdasági Kabinet 

Nincsenek megjegyzések: