Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 14., szerda

Nőtt a segélyezettek száma Kaposváron

sakál- az oké volt eddig, hogy az embereknek nem tellett élelemre, meg hogy 47 000-ből meglehet élni , de az már egy picit durva, hogy már az alapvető jogokra sem telik a lakhatás és család fenntartására. Kaposváron nincs munkahely, a közmunkások is ki vannak szolgáltatva és már családok is segélyekért és egyéb támogatásokért fordulnak a hivatalhoz, ezek után nem is csodálkozzunk azon, hogy a város Polgármestere mostanában egyre jobban bujkál...

Nőtt a segélyezettek száma Somogyban - Kaposvár rekord összeget különített el a lakhatási támogatásokra

2012-03-13 16:05:09

Két év alatt másfél ezerrel nőtt a segélyt igénylők száma a somogyi megyeszékhelyen. Kaposvár idén csak lakhatási támogatásra 150 millió forintot különített el a költségvetésben, soha ennyit ezelőtt.
A legtöbben a fűtést és a villanyt nem tudják fizetni, ehhez kérnek segítséget.

Egy egész tömeg várta kedden, hogy fogadják őket a szociális irodában. Nevét senki sem vállalta szívesen. Szégyellik, hogy segélyre szorulnak.

Ilyen köteg ügyirat néhány nap alatt összegyűlik. Soha ennyien nem fordultak segítségért az önkormányzathoz, mint most.

Az egyik hölgy gyermeke miatt kért anyagi támogatást: - Szociális segély ügyben jöttünk, mert nagyon rossz anyagi körülmények közé kerültünk és kérjük a gyámhivatal segítségét, van egy 4 és fél éves kisgyerekekünk és az ő neveltetéséhez szeretnénk segélyt kérni - mondta a KaposPontnak Fritzné Sóstorics Melinda.

A legtöbben viszont lakhatási támogatást kérnek, mert nem tudják fizetni számláikat. A számok is azt mutatják, hogy egyre nagyobb szükség van a segítségre. Két év alatt több mint 1400 emberrel nőtt azok száma, akik rezsi támogatást igényeltek. A legtöbben fűtést és a villanyt nem tudják fizetni. 

Jóval több ember került nehéz helyzetbe, nagyon sokan jönnek az irodába, sokszor ügyfélfogadási időben egyzerre be sem tud jönni mindenki az irodába.
Forrás: kapospont.hu

Nincsenek megjegyzések: