Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 5., hétfő

Erdészeti közmunka a Mecsekerdőnél

sakál- "Mintegy 400 közfoglalkoztatottnak ad munkát idén a Mecsekerdő Zrt., így a korábbinál jelentősebb munkaerőt fordíthat kirándulóhelyek karbantartása, a fiatal erdők gondozására.A Mecsekerdő tájékoztatása szerint a társaság évek óta sikeresen pályáz közmunkára, idén félmilliárd forintot fordíthat állástalanok foglalkoztatására. A december 31-éig zajló program résztvevői napi nyolc órában dolgoznak, hetente kapnak fizetést, a munkájukhoz szükséges eszközöket és a védőfelszereléseket a cég biztosítja számukra – tájékoztatta az MTI-t Burián Endre, az állami tulajdonú cég erdőgazdálkodási osztályvezetője." Bővebben itt lehet olvasni az elindult munkaprogramról: http://agromonitor.hu/index.php/mezo/35-mezo/6512-egyelre-havat-lapatolnak-a-mecsekerdnel-a-koezfoglalkoztatottak

Ennek blogunk is megpróbál utána járni, mivel az alábbi megkeresés érkezett szerkesztőségünkbe:
"Több email címre írtam már mert nem tudtam - tudom hogy hova is kell evvel a levéllel fordulni. Sajnos egy helyről se kaptam választ a feltett kérdéseimre.
Szeretném megkérdezni hogy a közmunka címen milyen bérekre számíthat a munka vállaló valamint esetleg még milyen juttatásokra számíthat. Értem pl. Étkezési utalvány kilométer pénz stb. Vagy csak a csekély nettó 47000 Ft-ra amit vakjuk be semmire se elég . Ezért a éhbérért foglakoztatják az embereket Esetlegesen a Mecsek Zrt a saját zsebéből még nyújt valamit vagy csak az állam által elő irt 47000 nettó összeget kapják munkavállalók? Sajnos több munka vállaló gondolkodik azon hogy felmond. Igen mind már hallottam erre azt a választ hogy akinek nem tetszik annak el lehet mennie több százan állnak az ajtóban .

Az alábbi nyílt levelet továbbítottuk kérdéseinkkel a Mecsekerdő Zrt felé:
Szerkesztőségünk kérdései, hogy a 8 órás foglalkoztatás esetén cégük valóban kifizeti-e a 170/2011.(VIII.24.) Korm. rendelet szerinti a nem szakképzett közmunkások részére az előírt nettó 47.030, illetve a szakképzettséghez kötött nettó 60.260 forintot?
A fizetéseket valóban a törvény szerinti hetenkénti kifizetéssel és természetesen hetenkénti bérpapír átadásával fizetik-e ki?
Biztosítanak-e a Munka Törvénykönyv (Mt. 102§ (2) 165§ (2),) pontjai alapján a a közmunka vállalóknak munkaruhát és egyéni védőfelszereléseket? - minden munkát vállalónak az erre vonatkozó szabályok megtartásával - az egészséges és biztonságos munkavégzés joga van.
A garantált közmunkás béren kívül esetleg biztosít-e társaságuk önerőből esetleg étkezési hozzájárulást, vagy tűzifát a közmunkásoknak?
Hány közmunkavállalót foglalkoztatnak az idei programjukban?

Kérdéseinkre várjuk válaszukat!

Köszönettel:
A Közmunka is munka blog szerkesztői

--------------------------------------------------------------------------------------------------
sakál- A mai napon válasz levél érkezett feltett kérdéseinkre a Mecsekerdő Zrt. kommunikációs munkatársától, akinek ezúton is köszönetet mondunk válaszaiért. A válaszlevél alább olvasható:


Tisztelt Cím!

A Mecsekerdő Zrt.-hez érkezett megkeresésükre az alábbi válaszokat adja Társaságunk:
„A 8 órás foglalkoztatás esetén cégünk kifizeti a 170/2011.(VIII.24.) Korm. rendelet szerinti a nem szakképzett közmunkások részére az előírt nettó 47.030, illetve a szakképzettséghez kötött nettó 60.260 forintot.
A fizetéseket a törvény szerinti hetenkénti kifizetéssel és a megfelelő igazolásokkal folyósítja a Társaság.
A Társaság biztosítja a Munka Törvénykönyv  (Mt. 102§ (2) 165§ (2),) pontjai alapján a közfoglalkoztatottak részére a munkaruhát és egyéni védőfelszereléseket.
A közfoglalkoztatottnak is joga van az egészséges és biztonságos munkavégzéshez.
A garantált közmunkás béren felül Társaságunk csak a felelősséggel járó munkakört betöltőknek nyújt  javadalmazást, egyedi elbírálás alapján.
Erdőgazdaságunknál várhatóan 450 fő közfoglalkoztatott foglalkoztatására nyílik lehetőség az idei programban.”

Üdvözlettel,




www.mecsekerdo.hu


Nincsenek megjegyzések: