Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 8., csütörtök

Népszavazás

sakál- Kaposváron is elindult A Lehet Más a Politika Párt népszavazási kezdeményezése, amely  a magyar demokrácia és az állampolgári valamint a munkavállalói jogok védelmét szolgálja. További részletek az LMP népszavazási kezdeményezéséről itt találhatók: http://nepszavazas2012.hu/

Az eseményről a Somogy televízió is beszámolt:
Somogyban is aláírást gyűjt az LMP
2012.03.08, Csütörtök
Meg kell védeni a magyar demokráciát, az állampolgári és munkavállalói jogokat – hangsúlyozta kaposvári sajtótájékoztatóján Vágó Gábor, az LMP szóvivője. A parlamenti párt négy kérdésben írna ki népszavazást, ehhez 200 ezer támogató aláírást kell összegyűjteniük. Az aktivisták márciusban a somogyi megyeszékhelyen és a nagyvárosokban is kampányolnak majd.
Hétfőn kezdte meg országos aláírásgyűjtési akcióját az LMP. A párt négy témában várja a támogatókat. Eszerint a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradna; az álláskeresési járadék folyósításának időtartama a jelenlegi kilencvenről 260 napra emelkedne. A szervezet azt szeretné, hogy ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni; a szabadság kétharmadát pedig a munkavállaló kérésének megfelelően kellene kiadni.
Vágó Gábor, szóvivő, LMP:
„A stratégia cél pedig azt, hogy az ország milyen utat is választ, vagy a kiszolgáltatottságra és az olcsó munkaerőre épülő utat, amit Orbán Viktor is propagál vagy pedig a jól képzett jogaiban megerősített munkaerőre épülő Magyarországot választjuk most."
Népszavazási kezdeményezésével az LMP nemcsak az ellenzéki pártok támogatóit szólítaná meg.
Vágó Gábor, szóvivő, LMP:
„Azt is el szeretnénk érni, hogy az emberek kelljenek föl, álljanak a sarkukra, hogy ne higgye azt a hatalom, hogy bármit meg lehet velünk csinálni. Hanem most egy aláírással is el lehet érni azt, hogy visszaadjuk, amit itt másfél évig kaptunk, abból a cinizmusból abból a hatalmi arroganciából."
A kaposvári akció első napján is akadtak már aláírók a Lehet Más a Politika standjánál.
Domonkos János:
„Ezzel én is egyetértek, ezzel a politikából és azért szeretném én is, hogy népszavazás írjanak ki ebben a kérdésben. S, lenne ebbe valami döntés végre."
Kemenczei Róbert:
„Egyetértek vele, hogy ezek fontos döntések és ezekről az embereket meg kell kérdezni. S, ugye a kormány jelenlegi intézkedései minden embert hátrányosan érintenek, különösen a munkanélküli ellátás terén."
Kemenczei Róbert szerint ugyanis három hónap alatt nem lehet munkát találni, így mindenképp szükséges az álláskeresési járadék folyósítási idejének megemelése. Az LMP április elsejéig gyűjti az aláírásokat, a megyeszékhelyen minden nap három helyszínen várják a támogatókat. A párt aktivistái a somogyi nagyvárosokban is kampányolnak majd.

Híradó tudósítás:



2 megjegyzés:

Vajda Márta írta...

Az igaz, hogy a közmunka is munka, de nem erre van szükségük az embereknek, hanem rendes bejelentett munkára!! Ami után majd nyugdíjat is adnak!! Én is voltam közmunkán, mert ugyebár 57 évesen nem kellek sehová! Ezt a munkát is ismerősön keresztül kaptam, mert amúgy már évek óta nem ajánlanak fel semmit és sajnos hiába keresem nem találok!! Amikor vége lett, vissza mentem jelentkezni a szociális osztályra. Ott közölte velem a hatósági hölgy:"maga meg, hogy dolgozhatott közcélú munkán, mert magának már ez sem jár!!" Kérdeztem, hogy miért? Erre a válasz:" Mert be töltötte az 55 évet és nem jár"! Így az ember dögöljön éhen, mert nyugdíjba nem tud el menni 35 év után, munkát nem kap, mert azt mondják, hogy öreg! Nem is mennék én nyugdíjba, szeretnék adózó polgára lenni a Hazának, de sajnos ez sem lehetek! A mi korosztályunk el van felejtve!! Szégyen! Itt nem kell védeni a mostani kormányt és egyiket sem! Mert itt 1989 óta, csak az ország el adása és a kifosztása megy! Mindegy, hogy kik voltak poszton!!

Kemenczei Róbert írta...

Kedves Márta!

Köszönjük hozzá szólását, mivel nagyon igaza van!
Egyet értünk vele, hogy közmunka nem hosszú távú megoldás, viszont sokaknak ez az egyetlen lehetősége, mert nem tud elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon, mert akkor a munkanélküliség, vagy épp nem fellel meg az illető az egyes foglakoztatók elvárásának.
Igen ismerem az idősek hozzászólásában írt problémáját és mondjuk blogunk el is törölni a korhatáros megkülönböztetést is. Sajnos a mai fiatalok, köztük én sem tudok elhelyezkedni. A helyi önkormányzat és munkaügyi hivatal is csak folyton szívat mert kiállok az emberek igazáért. Nagyon sajnálok minden embert akinek nincs megélhetése, bár ezen együttes összefogással lehetne változtatni, csak valós rendszerváltás kellene, nem pedig olyan rendszerváltózás amely 1989-ben volt.