Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 19., hétfő

A kormány politikája emberéletekbe kerül– MSZF az élet védelmében

sakál-"Varga János 27 éves hajléktalan előadta, hogy április 1-től október végéig közmunkához jutott, amiért havi nettó 47 ezer forintot fog kapni napi 8 órás munkáért. Ez kétszer annyi ugyan, mint amennyit bérpótló juttatásként jelenleg kap (22.800 Ft), de táplálkozáshoz és lakhatáshoz még mindig kevés." olvasható a mai Sajtótájékoztató anyagából. A teljes írás alább olvasható. 

Sajtó tájékoztató-MSZF

Budapest, 2012. március 19. Hétfő
Emberéletekbe kerül az a politika, amelyet Magyarországon jelenleg folytatnak. Ennek a politikának sürgősen véget kell vetni, mielőtt még többen pusztulnának bele. Ennek érdekében Orbán Viktor miniszterelnököt is meghívták arra a lakossági gyűlésre, amelyet a Magyar Szociális Fórum szervezésében tartanak vasárnap délelőtt Budapesten – mondta Simó Endre szervező a Magyar Szociális Fórum hétfőn délelőtt tartott budapesti sajtótájékoztatóján kilakoltatásokról, megélhetésről, az élethez való jogról.
Otthonuk, megélhetésük elvesztése miatti kétségbeesésükben, reménytelenné vált helyzetükben egyre többen menekülnek öngyilkosságba. A mögöttünk álló télen 330-an szenvedtek fagyhalált, köztük olyanok, akik a tavaly július 1-én feloldott kilakoltatási tilalom miatt kerültek az utcára.  Az MSZF szervezője februárban arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tartsák érvényben a március 1-én lejáró téli moratóriumot, de Simó fellépésére az életek védelmében azzal válaszolt a kormány, hogy engedélyezte 5050 lakás elárverezését, és ezzel hozzájárult ahhoz, hogy március végéig elvegyék a fedelet 15 ezer ember feje fölül.
Simó arra szólította fel a kormányt, hogy tartsa tiszteletben saját ígéreteit. Nevezetesen Szíjártó Péter miniszterelnöki szóvivő 2011. február 24-i kijelentését, miszerint „Senkit nem lehet az utcára tenni csak azért, mert nem tudja fizetni a törlesztő részleteket”. Továbbá Matolcsy Györgygazdasági miniszter 2011. május 13-i kijelentését, miszerint „Egy család sem kerülhet az utcára”. Valamint Orbán Viktor miniszterelnök 2011. március 28-án elhangzott szavait: „Magyarország egy olyan ország, ahol senki sem találhatja magát a szabad ég alatt, mert nem tudja törleszteni a lakáshitelét. A moratórium lejártával sem lesz kilakoltatás”.
A drámai állapotokat bemutató sajtóértekezleten Faragó Ferenc Mihályné tízgyermekes anya arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy családját ki akarják lakoltatni önkormányzati otthonukból fizetési hátralékaik miatt. (A család havi 200-250 ezer forintból él.)  Tamás Éva elmondta, hogyan zaklatják és fenyegetik őket a végrehajtók, ha 8 napon belül nem költöznek ki bírósági per tárgyát képező ingatlanjukból. Juhász József István elmondta, hogy a duplájára emelt törlesztő részletek miatt 30 ezer forintból kell megélniük, és kilakoltatás fenyegeti őket. Varga János 27 éves hajléktalan előadta, hogy április 1-től október végéig közmunkához jutott, amiért havi nettó 47 ezer forintot fog kapni napi 8 órás munkáért. Ez kétszer annyi ugyan, mint amennyit bérpótló juttatásként jelenleg kap (22.800 Ft), de táplálkozáshoz és lakhatáshoz még mindig kevés. Schöck Marietta tanáccsal sietett azoknak a sorstársainak a segítségére, akikkel szemben végrehajtást rendeltek el. Elmondta, milyen lehetőségek kínálkoznak, hogy elkerüljék a végrehajtást. (Lásd a  hitelkarosultakert.hu honlapon!) A kiskunmajsai Horváth Ferencné saját kiállásával bátorított másokat arra, hogy vállalják a harcot magukért, és ne hagyják, hogy életüket tönkre tegyék. Ő csalás, jogtalan haszonszerzés és sok százezer magyar devizahiteles sérelmére elkövetett uzsora bűncselekmény miatt indított pert a hitelező bank ellen. Filep András tíztagú családfő levélben jelezte: minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja, hogy nem tekinthető közokiratnak, ezért közvetlenül nem is hajtható végre a blankettaszerződéseket tartalmazó, közjegyzőinek tartott okiratok jelentős része.
Fazakas András elmondta, hogy össznépi engedetlenségi mozgalmat kezdeményezett, hogy az emberek ne fizessenek a bankjuknak, hanem ügyvédi letétbe helyezzék a pénzt. Társadalmi horderejű kérdésnek tartotta, hogy a bírói kar eldöntse, kinek a pártjára áll: a bankokéra-e vagy a hitelkárosultakéra. A mozgalom az Interneten szerveződik.
Simó Endre közölte: Hagyjatok minket élni! címmel népi gyűlést rendeznek Budapesten vasárnap délelőtt, és Orbán Viktort is meghívták rá. A hétfőn reggel faxon elküldött meghívó levélben többek között ez áll: Azért hívom meg Önt erre a népi gyűlésre, hogy első kézből hallhassa az emberek véleményét, és akaratát. Talán alkalom lehet Önnek is, hogy ne csak közvetve értesülhessen a magyar társadalom állapotáról.  Bízom benne, hogy eljön, vagy – akadályoztatása esetén – megbíz valakit, hogy képviselje kormányát a gyűlésen, egyszersmind tájékoztassa Önt arról, hogy mit akarnak az emberek!” (A miniszterelnöknek írt levél teljes szövege olvasható az mszfszk.hu honlapon.)+++

Nincsenek megjegyzések: