Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 14., szerda

Kaposvári igérgetések


| itt vagy most: Hírek Mosom kezeimet - felelőtlen ígérgetések a Kaposváriaknak»

Mosom kezeimet - felelőtlen ígérgetések a Kaposváriaknak

Mosom kezeimet - felelőtlen ígérgetések a Kaposváriaknak


2012.02.27 12:56, írta | Címkék:

A közmunkaprogram mára elválaszthatatlan része lett a tartósan munkanélküliek foglalkoztatásának. A gazdaságilag fejletlenebb térségekben - mint amilyen Somogy megye is - a növekvő munkanélküliség átmeneti megoldása a közfoglalkoztatás lenne.
Elengedhetetlen, hogy a közmunkaprogram keretében benyújtott pályázatok megfelelő szakmai és főleg pénzügyi háttérrel rendelkezzenek, és csak így kerülhessen az illetékes munkaügyi szervhez, mert ellenkező esetben hamis reményeket ébreszthetnek az amúgy is egyre reménytelenebb helyzetbe került álláskeresőkben.

Elfogathatatlan, hogy a beígért állások csak fikciók voltak, és Kaposvár város vezetése a 2012. évi költségvetésében 72 fővel csökkenteni kívánja a közfoglalkoztatottak számát arra hivatkozva, hogy az államnak nincs meg a kerete elindítani a Start közmunkaprogramot.. Mivel a legnagyobb közfoglalkoztató a helyi önkormányzat, ezért kötelessége a közmunkaprogramban résztvevők érdekeinek hatékony képviselete akár a kormányzati szándékokkal szemben is. A gazdasági környezet javulása és ezáltal a munkanélküliség gyors csökkenése nem várható, így tovább súlyosbíthatja a városban és környékén élő tartósan munkanélküliek szociális helyzetét. A közmunkaprogram hosszútávon nem megoldás a munkanélküliség mérséklésére, de rövid távon az egyetlen alternatíva.

Jordanics András
Forrás: LMP

Nincsenek megjegyzések: