Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2012. március 21., szerda

Kaposvár a nehézségek városa

Közlemény
Kaposvár, 2012.március 21

Blogunk nevében ezúton szólítjuk fel Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesterét Szita Károly urat és pártjának képviselőtársait, döntéshozóit arra, hogy teremtsen valós munkahelyeket a kaposvári embereknek!

Ma Kaposváron a rendszer váltás óta eltelt húsz évben a város egyre jobban lefelé megy és álmos kisvárossá válik, egy virágzó nagyváros helyett.
Mert milyen város az, ahol csak különböző, vagy egy bizonyos érdekek érvényesülnek. Milyen város az ahonnan a fiatalok külföldre vándorolnak. Milyen város az ahol egyre több éhező, fázó, vagy már reményvesztett ember él. Milyen város az, amely a saját intézményeiben sem biztosítja a szükséges technikai létszámot. Milyen város az amely idős kiszolgáltatott embereket és az azok érdekében működő otthonszerű ellátó rendszereit egyre nehezebb helyzetbe hozza. Milyen város az amelybe nem érkeznek befektetők, nem épülnek valós termelő gyáregységek és üzemek. Milyen város az ahol több mint hétezer munkanélküli, reményvesztett ember él, vagy hal. Milyen város az ahol már a közfoglalkoztatás sem működőképes. Milyen város az ahol különböző újabb és újabb adókat vezetnek be. Milyen város az ahol semmi sincs a helyén és ahol nem minden törvényes. Milyen város az amelyik a munkavállalókkal és különösképpen a közmunkát végzőkkel megkülönböztető és megalázó módon bánik. Milyen város az amelyik  nem biztosítja az alapvető munkajogi és munkavédelmi szabályok betartását munkavállalói számára.
Utcaseprő kép 1960-ból a fővárosból: 
Ma Kaposváron közel 100 közmunkás dolgozik az utcák köztisztasági feladatain 
Kaposvárért Dolgozóm feliratú mellényben saját ruhájukban, ez megalázó és
az emberi jogokat sértő diszkrimináció!

A fenti kérdések megválaszolása helyet kérjük és követeljük minden dolgozni akaró és tudó a szociális és munkaügyis ellátó rendszerekben nyilvántartott emberek részére az állandó, vagy legalább is a hosszútávú intézményes közfoglalkoztatás újbóli elindítását a város bölcsődeiben, óvodáiban, iskoláiban és idős otthonaiban! 
Ez a tábla ma bárhol lehetne Kaposváron! 
Időszerű is lenne kitenni a város egyes intézményeinek falára...

Emlékeztetjük a Polgármester urat egyik hangzatos szlogenjére, amikor 2008-ban azt mondta, hogy  "a bajban adni kell az embereknek, nem elvenni". Szeretnénk, ha ezt nem felejtené el és párttársainak és politikai főnökének is megmagyarázná, hogy ma Magyarországon nem lehet 47 ezer forintból megélni, hogy ma Magyarországon nem lehet csak úgy munkahelyeket találni és hogy Kaposvár nem a Lehetőségek városa, ahogy egyes táblák még hirdetik...

Közmunka is Munka Blog

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szita Károly Fideszes Polgármestert nem igazán érdekli mi történik a Kaposváron élő polgárokkal csak az érdekli hogy tele legyen a zsebe könnyen van nem éhezik meg tud élni nem úgy mint az éhbérért dolgozó közcélú rabszolga.Például ha valaki 47000 forintot keres a rezsiköltségek kifizetése után már nem igazán jut élelemre ezt a helyzetet a politikus hölgyek és urak és Szita Károly nem érzik át nem nyomorognak. Szita Károly csak ígérgetni tud egy hazug ember akárcsak a többi politikus ingyen (belőlünk)élő tróger. Akinek például nem tudnak közcélú munkát adni a 22800 forint napi 735 forint mire elég ? Puskaporos hordón ülünk ami bármikor robbanhat mert az éhező nyomorgó ember sok mindenre képes !!!

Névtelen írta...

"A bajban adni kell az embereknek, nem elvenni" mondta anno Szita Károly ehhez képest mi van ma Kaposváron a korábbi minimálbér alatt foglalkoztatott 47000 forintért (8 órás) vagy ennél kevesebbért 6 órában dolgozó nyomorgó a politikus férgek által a még nagyobb nyomorba taszított ember !!!

Névtelen írta...

Szita Károly (Krakus Péter) polgármester urat nem érdekli az utcán dolgozó saját ruhájukat cipőjüket használó közmunkások sorsa, megélhetése mert több milliós vagyona mellet már nem alacsonyodik le hozzánk a Kaposvárért Dolgozom feliratú mellényben dolgozók közé menjen ki Ő a saját öltönyében árkot ásni füvet nyírni majd meglátjuk hogy néz ki a vasalt nadrágja ! Nem kéne folyton hazudozni hogy milyen jó a Kaposváriaknak hol a korábban beígért ezer munkahely ?

Névtelen írta...

Miért nem jár közben Szita Károly hogy a kaposvári közintézményeknél újra lehessen közcélú munkásokat foglalkoztatni ?

Névtelen írta...

Tisztelt Blog Szerkesztő ! Oldalukat olvasva megdöbbentem hogy használják ki a közmunkás dolgozókat mivel én is az vagyok és nem akarom saját ruhámat cipőmet tönkretenni kíváncsiságból felhívtam az Országos munkaügyi Felügyelőséget ahol azt mondták igenis ha a munkavégzés megkívánja jár munkaruha védőruha. Ezt talán nem tudják vagy nem is akarják tudni az illetékes munkahelyi vezetők mit lehet tenni ennek betartása érdekében érdekelne a Szerkesztőség véleménye. Tisztelettel ! Egy kis faluban lakó közmunkás

Kemenczei Róbert írta...

Tisztelt hozzá szóló!

"Ezt talán nem tudják vagy nem is akarják tudni az illetékes munkahelyi vezetők mit lehet tenni ennek betartása érdekében érdekelne a Szerkesztőség véleménye."

Egy dolgot lehet tenni amikor kimennek a munka területre munkát végezni, akkor közösen tagadják meg a munka elvégzését, vetessenek fel jegyzőkönyvet, arról, hogy miért teszik és azonnal értesítsék a Munkavédelmi Felügyelőséget, akiknek kötelessége kivizsgálni minden bejelentést és a helyszínre kimenni és tettenérés keretében a valós tényekre alapozva kötelességük intézkedni településük polgármesteri hivatalával szemben, ha azok foglalkozásában állnak.
Persze Önök is készíthetnek fotókat, milyen körülmények között dolgoznak és elküldhetik a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság-nak a elnok@ommf.gov.hu email címre, vagy hívhatják továbbra is a Munkavédelmi Tanácsadó Szolgálat
Ingyenes (zöld) telefonszámát a 06-80-204-292 -öt. A szabálytalanságokról készült képeket nekünk is elküldhetik, melyeket ha hozzájárulnak, akkor kihelyezzük a blog oldalunkra.
Üdvözlettel: a szerkesztők

Névtelen írta...

Tisztelt Szerkesztőség ! Körülbelül 4 éve kullancscsípés miatt Lyme -kórt kaptam pedig városban lakom azóta nagyon félek kimenni olyan területre ahol esetleg előfordul ez az állat . Közmunkásként sajnos parkokba illetve olyan külterületekre kell kimennem ahol újra csípés áldozata lehetek mivelhogy csak 6 órában dolgozom nagyon keveset keresek az oltóanyagot megvenni nem tudom kérhetem e a munkáltatómat arra hogy ezt a szérumot kifizesse mivelhogy a munkavégzés olyan helyen történik ahol kullancs található Somogy megye amúgy kiemelten kullancsveszélyes terület. Érdekelne a véleményük Üdvözlettel egy közmunkás !

Névtelen írta...

Tisztelt Blog Szerkesztőség ! Hová menjünk WC-re ha közterületen utcán jön ránk a szükség (pl: ha "nagydolog" van ? ) ha nincs nálunk pénz hova engednek be minket vendéglőbe éttermekbe viszont kérhetik hogy fizessünk de ha nincs miből ?

Kemenczei Róbert írta...

"Közmunkásként sajnos parkokba illetve olyan külterületekre kell kimennem ahol újra csípés áldozata lehetek mivelhogy csak 6 órában dolgozom nagyon keveset keresek az oltóanyagot megvenni nem tudom kérhetem e a munkáltatómat arra hogy ezt a szérumot kifizesse mivelhogy a munkavégzés olyan helyen történik ahol kullancs található Somogy megye amúgy kiemelten kullancsveszélyes terület. Érdekelne a véleményük Üdvözlettel egy közmunkás !"

T. hozzászóló!

Mi az hogy, sőt. A hatályos törvények és jogszabályok értelmében a munkavállalói feladatok teljesítésével összefüggésben keletkező költségeket és egyéb terheket nem szabad a munkavállalóra hárítani.