Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. január 14., hétfő

Életmentésre kéri Magyarország polgármestereit az MSZF

Budapest, 2013. január 14. hétfő


     A Magyar Szociális Fórum Lélekmentő kampányának résztvevői hétfőn sürgős felhívással fordultak az ország polgármestereihez, arra kérve őket, hogy a krízishelyzetbe került emberek felkutatásával és megsegítésével vegyék ki részüket a fagyhalál elleni küzdelemből, mert az idén is arat a fagyhalál, hiszen ősz óta körülbelül 130-an fagytak meg a szabad ég alatt, saját fűtetlen otthonaikban, illetve kórházba szállításukat követően hunytak el.
    A „Sürgős kérelem Magyarország Polgármestereihez az életmentésért a fagyhaláltól” című felhívásban arra kérik a helyhatósági vezetőket, hogy „Segítsék elő magányos beteg, idős emberek tüzelőhöz, meleg ételhez, orvoshoz jutását, hozzák tudtukra a lehetőségeket, amelyekkel ismereteik híján nem élnek. Ne hagyják ágyukban kihűlni őket!  Ne engedjék el fele barátaink kezét, érezzék, hogy a közösség nem hagyja őket cserben, hiszen becsületben öregedtek meg, a válság miatt kerültek utcára. De még ha önhibájukból jutottak is oda, nem a mi dolgunk az ítélkezés! A mi dolgunk a segítségnyújtás!”
   Az ország valamennyi polgármesteréhez e-mailen széjjelküldött kéréshez kiskódexet is csatoltak a hajléktalanok és a kihűléses veszélyhelyzetbe kerültek megsegítéséért. Ebben jó tanácsként ajánlják: Legyen nálunk forró folyadék (víz, tea, vagy leves), csokoládé (a leggyorsabban feloldódó magas kalóriájú élelmiszer), „ C „ vitamin, esetleg tepertő vagy szalonna kenyérrel, hagymával. Az éhező nem diétázik, neki kalóriák kellenek.  Amire szükségük van : takaró, vagy egyéb meleg holmi, tartós élelmiszer, készpénz. Legfőképpen pedig jó szó, gondoskodás és annak éreztetése, hogy fontosak másoknak, nem mondtak le róluk! +++

(A felhívás és a kiskódex teljes szövege megtalálható a www.mszfszk.hu oldalon.)

 Főszervező: Baranyecz János   branyo.jani@gmail.com


Kiadta: MSZF SZK

Nincsenek megjegyzések: