Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. január 6., vasárnap

Szolidaritással az életért - Lélekmentés Pécsett

Pécs, 2013. január 6. vasárnap

      Az életmentő szolidaritás szép példájáról számolt be vasárnap a Magyar Szociális Fórum.
      A pécsi önkormányzati lakásából ősszel kilakoltatott, és egy fűthetetlen odúba költöztetett Szíjártó Zsuzsannát befogadta volt szomszédja, nehogy megfagyjon. Az érintett asszony a következőt írta az MSZF-hez küldött üzenetében: „A pécsi  polgármesteri hivatal által kiutalt lyukban már rég kihűltem volna, hiszen mínusz 2 fok van, és egy szál tüzelőm sincs már egy hónapja. Ezért aztán vendégeskedem a volt szomszédomnál ahol legalább meleg van, sőt tisztálkodni is lehet, meg mosni is, mivel itt a lukban nem tudok fűteni, ezáltal meleg vizet sem tudok fakasztani, azaz sem tisztálkodni sem mosni nem tudok.”
       Szíjártó Zsuzsannát karácsony előtt felkereste Pécs alpolgármestere, és ajándékcsomagot vitt a krízishelyzetbe került asszonynak. A lakásnak nevezett odú láttán Csízi alpolgármester elismerte: most már érti, mi a probléma. Az asszony rokkant beteg, tüzelőre nem telik neki, nyugdíjából levonják a tartozását, beleértve a végrehajtói díjat is. 100 százalékos rokkant státuszból 61 százalékosra minősítették vissza, és járandóságát oly mértékben csökkentették, hogy még a gyógyszereit sem tudja kiváltani, ha enni akar.    
       Ha nem talált volna segítőre, már rég megfagyott volna a „lakásában”.
       A Magyar Szociális Fórum köszönetet mondott a befogadó családnak, és szolidaritását példának állította annak az országos lélekmentő kampánynak a keretében, amelyet az élet védelmében hirdetett meg a fagyhalál ellen december közepén.+++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371

Nincsenek megjegyzések: