Közösségi oldal, fórum

Megújult és ismét elindult A Blog Közösségi portálja, fóruma, amely itt érhető el facebook felhasználók részére:
https://www.facebook.com/groups/171189799727221/

2013. január 20., vasárnap

Fergeteges mondat a Fidesztől: „Bőven van munka”

A Fidesz szerint „a magyar falvakban, városokban bőven van munka, amit közmunka keretében el lehet végezni”. A szocialisták viszont statisztikával alátámasztva jelezték, hogy a kormánypárt túl nagyot álmodott, mert nyoma sincs az általuk beígért egymillió új munkahelynek. 

 A Fidesz nem hisz abban, hogy több százezer segélyen élő emberrel az ország valaha is kimászna a szocialisták által ásott gödörből. A Fidesz-frakicó pénteki közleménye szerint „a magyar falvakban, városokban bőven van munka, amit közmunka keretében el lehet végezni és bőven van ember, aki tud és akar dolgozni”.
A Fidesz közleménye szerint „a közfoglalkoztatás becsületes munkalehetőséget ad az álláskeresés idejére azoknak a hátrányos helyzetű munkavállalóknak, akiknek e nélkül kevés esélye lenne az elhelyezkedésre, akiknek e nélkül csak a segélyért való sorban állás jutna. A szocialistákon kívül senki nem akar munka nélkül, segélyen tengődő térségeket látni többé Magyarország térképén.”

Hol az egymillió új munkahely?
Gúr Nándor, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke pénteken azt közölte, hogy nyoma sincs annak az egymillió új munkahelynek, amely a Fidesz választási ígéretei között szerepelt. A szocialista politikus szerint a kormányzat, hogy mentse a menthetetlent, számtani trükközésbe kezdett (például foglalkoztatottnak számítanak a közmunkaprogramban akár egy napot is dolgozók).

Gúr Nándor emlékeztetett rá, hogy Decemberben a munkaerőpiac önerejéből mindössze 8043 új munkahelyet tudott teremteni. Ez négyszázzal kevesebb, mint egy hónappal előtte. A pályakezdő fiatalok 20 százaléka nem tud sehol elhelyezkedni. 2012-ben összesen 20 291 fő volt érintett csoportos létszámleépítésben, míg 2011-ben 9970, 2010-ben pedig 12 734.

A szocialista politikus felhívta rá a figyelmet, hogy a Matolcsy-féle gazdaságpolitika miatt az ipari termelés 6,9, az építőipar 11,7 százalékkal zuhant egy év alatt. Gúr Nándor szerint „a Fidesz közmunkaprogramja csupán látszatmegoldás, csak rövidtávú statisztikai trükközésekre, hazug sikerpropagandára jó”, megoldást nem jelent.

Sajnos a kormány továbbra is ebben hisz és a közmunka kiterjesztésével foglalja el magát – szögezte le pénteken Gúr Nándor.

Nincsenek megjegyzések: